Haberler

Burhaniye' de Kışlık Sebzeler Kadınlara İş Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kışlık sebzeler kadınlara geçim kaynağı oldu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kışlık sebzeler kadınlara geçim kaynağı oldu. Hasat ettikleri sebzeleri havuzlarda yıkayan kadınlar, evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadı.

Burhaniye'de, karnabahar, lahana, ıspanak ve pancar gibi ürünler pazara çıkarken, kadınlara da geçim kaynağı oldu. Orjan tatil sitesi yanında hasat edilen ıspanak ve pancarları havuzlarda yıkayan kadınlar, evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadı. Yörede kışlık sebzelerin çıktığını anlatan Halil Başa," Yöremizde çok miktarda kışlık sebze ekilmektedir. Bu sebzelerin ekiminden çapalanmasına ve hasadına kadar hep kadınlar çalışıyor. Şu anda, ıspanak, pancar, lahana ve pırasa gibi ürünleri pazara götürüyoruz. Hasatta da kadınlar görev alıyor" dedi.

Tarlalarda yaz kış çalıştıklarını anlatan Sabriye Adıyaman, " Yaz aylarında yazlık sebzelerinden dikiminden hasadına kadar bütün işleri biz yapıyoruz. Şu anda ise kışlık sebzeler çıktı. Bunları hasat edip pazara hazırlıyoruz. Benim gibi çok sayıda kadın bu işi yapıyor. 40 lira yevmiye alıyoruz. Böylelikle evimizin geçimine katkıda bulunuyoruz" dedi.

(FT- - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title