Haberler

Burhaniye'de 50 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yaklaşık 50 yıl önce gündeme gelen ve o zamandan bu yana devamlı ne zaman yapımına başlanılacağı konuşulan Reşitköy Barajının müjdesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan geldi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yaklaşık 50 yıl önce gündeme gelen ve o zamandan bu yana devamlı ne zaman yapımına başlanılacağı konuşulan Reşitköy Barajının müjdesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi. Balıkesir'e toplu temel atma ve açılış törenleri için gelen Bakan Eroğlu, konuşmada Balıkesir ili için yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Burhaniyelilerin yaklaşık 50 yıldır beklediği Reşit Köy Barajı hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, Reşitköy Barajının 2015 ek yatırım programına alındığını ve plan proje çalışmalarının başladığını müjdeledi. 48 bin 950 dekar zirai arazi sulamasına katkı sağlayacak olan Reşitköy Barajı ayrıca; gerek ilçe merkezinde gerekse Barajın yapılacağı Karadere Mahallesi ve civarında yaşanan sel felaketlerinin de önüne geçecek.

"SÖZ VERMİŞTİK, YAPIYORUZ"

Toplu açılışlar için Balıkesir'e gelen ve Balıkesir için yapılan ve yapılacak olan projelerden bahseden Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu zamana kadar Balıkesir için yapılan yatırımlar ve yapılacak olan projeleri kapsayan bir kitapçıkla halkı bilgilendirdi. Tüm halka dağıtılan kitapta da yer alan Reşitköy Baraj yapımını, Bakan Eroğlu Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın kendisine bizzat açıklama yaparak, 2015 yılı programı içinde olduğunu ve plan proje işlerine başlandığını belirtti. Yaptığı açılış konuşmasında da Reşitköy Barajı'ndan bahseden Bakan Veysel Eroğlu " Burhaniye'yi ziyaretimiz sırasında Belediye Başkanımız Necdet Uysal'a Baraj konusunda söz vermiştik ve şimdi yapımı için çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

"REŞİTKÖY BARAJI HAYALİ DÖNEMİMİZDE GERÇEK OLUYOR"

Burhaniye Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana Reşitköy Barajı için yaptığı görüşmeler ve harcadığı gayret sonucunda Burhaniye için bu denli önemli bir projeyi Burhaniye halkına kazandırmayı başaran Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal "Bu proje Burhaniye'nin geleceği için önem arz eden bir projeydi. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar öncelikli işlerimiz arasında bulunan ve bu uğurda Belediye olarak üstümüze düşen her görevi yerine getirdik ve konunun takipçisi olduk. Bakanımızdan Reşitköy Barajı ile ilgili olarak daha önce Burhaniye'yi ziyareti sırasında sözünü almıştık. Sözü aldıktan sonra da konunun peşini bırakmayarak takipçisi olduk. Bugünde Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, Reşitköy Barajı'nın bu seneki yatırım programına alındığı ve plan proje çalışmalarına başlandığı haberini aldık. Reşitköy Barajı halkımız için bir hayaldi ancak bizim dönemimizde bu hayal gerçek oluyor. Bu konu hakkında başta Bakanımız Veysel Eroğlu'na devlet büyüklerimize ve bize bu süreçte yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Necdet Uysal Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title