Haberler

Burhaniye Belediyesi'nden Su Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyeye, çok katlı binalara su çıkmadığı yönünde gelen şikayetlere karşı yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyeye, çok katlı binalara su çıkmadığı yönünde gelen şikayetlere karşı yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Şikayetler doğrultusunda yapılan araştırmalar sonucu, sıhhi tesisatçıların normalde 40'lık pik borularla evlere su bağlantısı bulunurken, tesisatçıların borulara ek olarak contalı vana kullanmaları ve bu vanaların normalden daha dar olması sebebiyle evlere su çıkması konusunda sıkıntı yaşanıldığı anlaşıldı." Denildi.

Konu hakkında açıklama yapan Burhaniye Belediyesi İşletme Müdürü Sinan Gözen, "Belediyemize özellikle yüksek katlı binalara su çıkmaması konusunda gelen şikayetler üzerine yaptığımız araştırmalar sonucu, sıhhi tesisatçıların 40'lık pvc borulara daha düşük contalı vana takmasından kaynaklandığını belirledik. Normal şartlarda takılan borular su verilmesi konusunda yeterli olurken, takılan contalı vanalar nedeniyle su geçişi azalıyor ve evlere su verilmesi konusunda sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntıyı gidermek adına 40'lık olarak döşenen borulara 40'lık vana takılması gerekir. Bu şekilde olduğunda suyun gelişi neredeyse 4'te 3 oranında azalıyor ve halkımız bu konuda sıkıntı yaşıyor. Özellikle tesisatçıların bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title