Haberler

    Burhan Öçal & Çellistanbul

    Dört usta çellistin biraraya gelerek kurdukları Çellistanbul ve perküsyon virtüözü Burhan Öçal'ın birlikte sahne aldığı konserlerde klasik müzik otantik ritimlerle buluşuyor.

    Dört usta çellistin biraraya gelerek kurdukları Çellistanbul ve perküsyon virtüözü Burhan Öçal'ın birlikte sahne aldığı konserlerde klasik müzik otantik ritimlerle buluşuyor.

    Haziran 2017'de 45. İstanbul Müzik Festivali'nde, dünyanın en iyi orkestralarından biri kabul edilen Berlin Filarmoni'nin viyolonsel dörtlüsüyle birlikte konser verecek olan Çellistanbul 2002'de kuruldu. Bugüne dek Türkiye'nin dört bir yanında dinleyicilerle buluşan topluluk İstanbul Müzik Festivali'nin yanı sıra Eskişehir, D-Marin ve Kıbrıs Müzik Festivallerine konuk oldu. Adeta bir mozaiği andıran repertuvarları ile Julian Lloyd Webber, Xavier Phillips ve Pervin Çakar gibi solistlerle konserler veren Çellistanbul,

    Moskova'da Nazım Hikmet'in 50. ölüm yıl dönümünde çok özel bir dinleti gerçekleştirdi. Borusan Filarmoni çello sanatçıları Murat Berk, Melih Kara ve Ediz Şekercioğlu, solo çellisti ve Borusan Quartet üyesi, çello adam lakaplı Çağ Erçağ ve dokunduğu her alanda kalitesi ile imza atan dünyaca ünlü vurmalı çalgılar virtüözü Burhan Öçal'ın çello darbuka atışmaları ve soloları ile unutulmaz bir sahne performansı ortaya koydukları konserde klasik batı müziğinden, tangoya, Anadolu ezgilerine ve klasik Türk müziğine uzanan özenle seçilmiş bir repertuar seslendiriliyor.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Esenler

    Mekan : Kültüral Performing Arts

    Mekan Adresi : Yeşilce Mah. Donatım Sok. No: 5 /A 34418 4. Levent, Sanayi

    Başlangıç Saati : 26.05.2017 21: 00: 00

    Bitiş Saati : 26.05.2017 23: 00: 00

    Kategori : Burhan Öçal & Çellistanbul

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Eskişehir İstanbul Türkiye Berlin Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title