Haberler

Burdur Şeker Fabrikasından Ekonomiye 250 Milyon Lira

Güncelleme:

Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Abdulkadir Gülsün, milli ekonomiye yaratılacak katma değerin 250 milyon lira civarında olacağını bildirdi.

Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Abdulkadir Gülsün, fabrikanın üretim değerleri dikkate alındığında 2013 yılı kampanyası ile milli ekonomiye yaratılacak katma değerin 250 milyon lira civarında olacağını bildirdi.

Gülsün, fabrikada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1955 yılında dönemin başbakanı Adnan Menderes tarafından açılışı yapılan fabrikanın, bugün modern yöntemlerle üretim yaptığını söyledi.

Fabrikaya gelen pancar hammaddesinin beyaz kristal şeker haline getirildiğini, yan ürün olarak yaş pancar posası ve melasının da (Şeker pancarı ve şeker kamışı üretiminde fabrikasyon kademesinde şekerin fabrikasyona geri alınamayan son şurubu) yöre besicileri ve sanayicileri açısından büyük önem taşıdığını anlatan Gülsün, fabrikanın yıllara göre değişmekle 95-115 gün arasında pancar işleme kampanyası düzenlediğini kaydetti.

Gülsün, fabrikaya bağlı 8 ziraat bölge şefliğinde, 6 ilde, 30 ilçede, 220 civarında köyde yaklaşık 10 bin çiftçi ailesi ile 600 bin ton şeker pancarı üretim sözleşmesi yaptıklarını bildirdi.

Yıllara göre değişmekle beraber şeker fabrikasına bağlı bölgelerde yaklaşık 110 bin dekarlık alanda pancar ekimi yapıldığını ifade eden Gülsün, "Fabrikanın üretim değerleri dikkate alındığında 2013 yılı kampanyası ile milli ekonomiye yaratılacak katma değer 250 milyon lira civarında olacak" dedi.

Üreticiye 80 milyon lira ödenecek

Gülsün, 2013 yılında çiftçilerden yaklaşık 638 bin ton pancar alınacağını, bugüne kadar kendilerine 245 bin tonun teslim edildiğini anlattı.

Fabrikada bu yıl 150 bin ton pancarın işlendiğini, kampanya sonuna kadar bu rakamın 575 bin tona ulaşacağını vurgulayan Gülsün, "Devam eden işletme faaliyetlerimiz neticesinde bu güne kadar 20 bin ton şeker, 5 bin ton melas, 45 bin ton yaş küspe üretilmiştir. Üretim faaliyetlerimiz 115 gün sürecektir" diye konuştu.

Gülsün, bu yıl üreticiye pancar bedeli olarak tahmini 80 milyon lira ödeneceğini, bunun bugüne kadar 32 milyon liralık bölümünün ödendiğini kaydetti. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Menderes Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title