Haberler

Burdur Polisinin Asayiş Raporu...

Burdur İl Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, düzenlediği basın toplantısında Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şube ve birimlerim gerçekleştirdiği başarılı operasyonları açıkladı.

Burdur İl Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, düzenlediği basın toplantısında Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şube ve birimlerim gerçekleştirdiği başarılı operasyonları açıkladı.

Burdur polisinin yeni eğitim ve öğretim yılında aldığı tedbirleri açıklayarak konuşmaya başlayan Burdur İl Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, "Bu yıl sadece okul önünde değil okul içinde de önlemler aldık. Malumunuz suç örgütleri çocukları çeşitli suçlara bulaştırmak için fırsat kolluyor. 20 ekibimize bütün okullarımızı zimmetledik. Okul servislerini de eğitimden geçirdik. Denetlemelerimiz devam ediyor" dedi.

Trafik konusunda da çalışmaların arttığını anlatan Polat, "Özellikle motosikletler konusunda yoğun çalışıyoruz. Sadece trafik polisleri değil aynı zamanda sivil memurlar da görev aldı. Her konuda trafiğe müdahale ediyorlar" dedi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 27.11.2012-18.09.2013 tarihleri arasında mali suçlar, organize suçlar ve narkotik suçlar konularında yapılan çalışmalar sonucu yapılan işlemlerde ele geçirilen suç delillerinin kamuoyuyla paylaşıldığını kaydeden Polat, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görev alanına giren suçlarla ilgili mücadelesini aralıksız devam etmektedir" diye konuştu. Polat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kaydedilen ve müdahale edilen suçlarla ilgili bilgiler vererek şunları kaydetti:

"Burdur'da gümrük kapısı, serbest bölge, antrepo gibi kuruluşlar yoktur. İlimiz transit tır güzergahı üzerinde bulunmamaktadır. Bu sebeple Burdur'da gümrük ve tekel kaçakçılığı olaylarına sık olarak rastlanılmamaktadır. Burdur'un geçiş güzergahı olması sebebiyle gümrük ve tekel kaçakçılığı olayları İstanbul ve Antalya illeri ile bağlantılıdır. Sahte para olaylarına bakıldığında 'serseri para' olarak nitelendirilen ve vatandaşın eline bilmeden geçen sahte paralara rastlanılmakta, bunun yanında toplu halde sahte para yakalamaları da gerçekleşmektedir. Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 adet fabrika bulunup, ilin genel ekonomik yapısı tarıma bağlıdır. Şeker fabrikası ve et kombinesi gibi kamu iktisadi teşebbüsleri de bulunmaktadır. Burdur'un sosyal ve ekonomik yapısı göz önüne alındığında ülkemizin göç almayan illerinden birisi olduğu ve organize suç örgütlerinin oluşumuna uygun değildir. İl merkezi ve ilçelerde yaşayan halk, Burdur'un yerli halkı olup, diğer illerdeki gibi hemşehricilik ilişkileri çerçevesinde oluşmuş semt ve mahalle bulunmamaktadır. Geçmiş yılların suç istatistikleri kontrol edildiğinde Burdur'da organize suç örgütleri tarafından işlenen geniş kapsamlı bir suç görülmemektedir. Ayrıca organize suç örgütüne ve böyle bir örgütün kurulmasına çalışmaların olduğuna dair bilgiler bulunmamakla birlikte, diğer kurum ve kuruluşlar ile koordine içerisinde bu tip oluşumlara meydan verilmemesi için çalışmalar titizlikle yürütülmektedir."

Narkotik Suçlar Büro Amirliğ ekiplerince başarıyla gerçekleştirilen operasyonları anlatan Polat, "Burdur yasal haşhaş ve kenevir ekim alanı olup, haşhaş tarımından elde edilen gelir halkın önemli bir geçim kaynağıdır. Bunun yanında kenevir tarımındaki zorluklar sebebiyle il genelinde yasal ekimi yapılmamaktadır. Haşhaş kapsüllerinin çizim zamanlarında ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak kontroller yapılıp kapsüllerin çiziminin önlenmesi yönünde tedbirler alınmaktadır. Kırılarak tohumları ile ayrılan haşhaş kapsülleri işlenmek üzere çiftçiler tarafından TMO yetkililerine teslim edilmekte, Afyon ili Bolvadin ilçesinde bulunan alkoloid fabrikasında işlenerek tıbbi alanda kullanılan morfin elde edilmektedir. Burdur'da genel anlamda yoğun şekilde uyuşturucu madde ticareti olduğuna dair net bulgular bulunmamaktadır. Önceki yıllarda yapılan yasal kenevir ekimi sebebiyle kenevir bitkisinden elde edilen esrar maddesinin yonca ve kubar olarak içimine rastlanmakta bu konuda da yoğun ticari faaliyetlere rastlanılmamaktadır. Ayrıca Burdur'a uyuşturucu maddenin genellikle Isparta ili Gölbaşı köyünden ve Antalya ili Zeytinköy semtinden giriş yaptığı tespit edilmiştir. Özellikle Isparta Gölbaşı köyünün ilimize yakın olması sebebiyle, içici olarak tabir ettiğimiz esrar kullanıcıları kolaylıkla esrar maddesini temin edebilmektedirler. Yakalamalarımızın çoğunu Gölbaşı'ndan temin edilen uyuşturucu oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Madde bağımlılığı ve zararları konusunda lise, üniversite öğrencileri ile yeni atanan öğretmenler ve sivil toplum kuruluşlarına seminer şeklinde bilgilendirme çalışmaları yapıldığını anlatan Polat, 14.09.2013 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Karamanlı İlçe Emniyet Amirliğince yapılan ortak çalışmalarda; S.E. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda bahçesinde hassas terazide yapılan tartımında 6,750 gram gelen 2 metre boyunda hint keneviri bitkisi, ikametinde ipe asılı kurutulmaya bırakılmış daralı ağırlığı 29,100 gram gelen esrar bitkisi, ikametin ikinci katında mavi renkli leğenin içinde daralı 690 gram gelen esrar maddesi ve çuval içerisinde daralı 400 gram gelen esrar maddesi ele geçirildiğini, toplamda 37 kilo 75 gram gelen esrar maddesine el konulduğunu, şüpheli şahıs hakkında düzenlenen TCK 188 SKM suçundan sevk edildiği adli makamca tutuklandığını bildirdi. Polat, devam eden çalışmalarda şahsın hint keneviri bitkilerini ektiği tarlanın tespit edildiğini ve 360 kök hint keneviri ele geçirildiğini, konu ile ilgili M.A., E.E. ve A.E. isimli şahısların yakalandığını, sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını sözlerine ekledi. 16.09.2013 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gölhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışmalarda F.A isimli şahıstan 50 adet uyarıcı extacy hap ele geçirildiğini kaydeden Polat, şahıs hakkında adli işlem yapıldığını belirtti.

BURDUR'UN ASAYİŞ RAPORU

Burdur İl Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, şunları söyledi:

"Burdur'da meydana gelen 15 sahte para olayında toplam 40 adet sahte para ele geçirilmiş, 18 şahıs hakkında TCK 197 sayılı kanuna muhalefet suçundan işlem yapılmıştır. 19 adet kaçakçılık olayında 31 şahıs hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan işlem yapılmış, olaylarda 835 adet cep telefonu, 70 parça cep telefonu aksesuarı, telefon klonlamada kullanılan 2 adet box cihazı, 240 şişe alkollü içki,5679 paket sigara, 250 paket makaron, 776 litre motorin ve 600 litre madeni yağ ele geçirilmiştir. 71 adet narkotik olayında 73 şahıs hakkında TCK 188, TCK 191 ve 2313 sayılı kanunlara muhalefet suçlarından işlem yapılmış, 3 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmış, olaylarda 39378,9 gram esrar, 543 kök hint keneviri, 691,15 gram kenevir tohumu, 57 adet extacy hap, 1,7 gram eroin, 0,5 gram metamfetamin, 0,3 gram bonzaive 6 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Faaliyet gösteren organize suç örgütüne yapılan operasyon neticesi, 8 şahıs hakkında 'Suç İşlemek Amacıyla, Örgüt Kurmak, Suç Örgütüne Üye Olmak ve Suç Örgütü Adına Faaliyette Bulunmak, Suç Örgütü Faaliyeti İçerisinde Yağma, Tefecilik, Tehdit ve Resmi Belgede Sahtecilik' suçlarından işlem yapılmış, olayda 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve çapına uygun 4 adet dolu fişek ele geçirilmiştir." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkerim Polat İstanbul Antalya Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title