Haberler

Burdur Gazetesi 4. Geleneksel Şiir Yarışması

Burdur Gazetesi 4. Geleneksel Şiir Yarışması, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Burdur Gazetesi 4. Geleneksel Şiir Yarışması, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleşti.

Burdur Gazetesi 4. Geleneksel Şiir Yarışması'nın sunuculuğunu Burdur Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Türkel yaptı. Şiirlerle açılan gecede ilk olarak Burdur Gölü'ne Hayat Verelim Derneği Başkanı Yönetmen Mehmet Şafak Türkel'in çekimlerini yaptığı ' Göle Yas' projesi tanıtım filmi ve dünyaca ünlü şarkıcı Karsu Dönmez'in Burdur Gölü'ne destek vermek amacıyla çekimlerini Burdur Gölü'nde gerçekleştirdiği Gesi Bağları klibi izlendi.

Gecede Süleyman Faki: " Göle Yas Belgesel filminin fragmanıydı. Yönetmen Şafak Türkel, yaklaşık bir yıl daha sürmesi beklenen filmin çekim projesi ile uluslararası arenada dikkat çekecek üç ayrı fikrin daha çekimlerine devam ediyor. Bu film çekimlerine şimdiye dek dünyaca ünlü dansçı Ziya Azazi, Burdurumuzun ünlü sanatçılarından Sümer Ezgü, Hollanda'da yaşayan dünyaca tanınmış modern caz sanatçısı Karsu Dönmez katıldı. Kurulduğumuz 2014 Ocak ayından bu yana Vali Nurettin Yılmaz'ın destekleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Gölde bilimsel çalışmalar yapılacak. Desteklerinden dolayı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı'ya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Gelecek Eylül ayında Burdur Halk Plajı'nda, Burdur belediyesi ortak bir çalışma yapacaklarını ifade eden Faki, "Sivil toplum örgütlerinin desteği ile ulusal ve uluslararası alanda ses getirecek bir büyük organizasyonun hazırlığı içindeyiz. Bu proje içinde gölün etrafında oluşturulacak bir insan zinciri ile göle dökülecek 1'er litre su ile gölün ömrünün sembolik olarak 1 gün uzatılması mesajı verilecek. Konserler ile gölün kurumasına dikkat çekilecek. Geçmişinde göl ve Burdur'la ilgili anıları, gelecekte göl ve şehrimizle ilgili önerileri olan hemşehrilerimizin birikimlerini paylaşmak sizleri de aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Şiirleriyle yurtiçi ve yurtdışından katılan yarışmacılara teşekkür eden Adnan Taraşlı ise 1954 yılında yayın hayatına başlayan Burdur Gazetesinin şehrin gelişiminden, sorunların tespitine kadar bir çok alanda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini kaydetti.

2010 yılında Burdur Valiliği ve Burdur Belediyesi'nin katkılarıyla Burdur Gazetesi Şiir ve Öykü Yarışmasının birincisini düzenlediklerini hatırlatan taraşlı, " Burdur'dan ve ülkemizin değişik illerinden şiirler aldık. Katılımın çok olması bizleri mutlu etti" dedi.

Genel Yayın Yönetmeni Hasan Türkel ide Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci için yazılan şiirleri paylaşarak, maden şehitlerini andı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrenci Orkestrası sahne alarak, 'H. Purcell'in Kral Arthur Suiti'ni, Yar. Doc. Dr. Gökhan Özdemir tarafından bestelenen 'Koğuş Bahçesi Belgeseli' Tema Müziği'ni ve Selçuk Bilgin tarafından orkestra için düzenlenen 'Rast Peşrevi' icra edildi. Orkestra üyeleri konser devamında solo olarak Türk Halk Müziğinin eşsiz eserlerini seslendirdi.

250 ESER DEĞERLENDİRİLDİ

Burdur Gazetesi 4. Geleneksel Şiir Yarışmasının jüri üyeliğini Eczacı Hakan Yalçıner, Dr. Levent Özdöl, Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Ayla Pesen, MAKÜ Öğretim Görevlisi Himmet Büke ve Hasan Türkel yaptı. Jüri Başkanı Ecz. Hakan Yalçıner, şiir yarışmasına yurtdışı da dahil olmak üzere 250 eserin katıldığını ve değerlendirmede zorlandıklarını vurguladı. Jüri Üyeleri isimleri açıklamadan önce birer şiir okuyarak, geleneğe uydu. Jüri Üyelerine katkılarından dolayı AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Çınar ve CHP İl Başkanı Süleyman Erman tarafından plaketleri takdim edildi.

Yarışmada Kocaeli-GebZe'den ' Göl Çığlığı' isimli şiiri ile Ömriye Karataş birinciliği, Antalya'dan 'Çocuksu' şiiriyle Tahir Akay ikinciliği, Almanya'dan' Oluklaraltı Bir Masal'isimli şiiriyle katılan Nermin Ben Brahim üçüncülüğü elde etti.

Yarışmacılara protokol üyeleri tarafından plaketleri verilerek, çeşitli şiirler okundu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hasan Türkel Burdur Göle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title