Haberler

Burdur'da Engelli Yaşlılar Için Proje

Burdur'da 65 yaş üzeri engelli yaşlılarda ev kazalarının önlenmesi ve bilinçlendirilmesi, Alzheimer hastalığından korunması, sosyalleşmesi ve psiko-sosyal desteğin sağlanmasını amaçlayan projenin tanıtımı yapıldı.

Burdur'da 65 yaş üzeri engelli yaşlılarda ev kazalarının önlenmesi ve bilinçlendirilmesi, Alzheimer hastalığından korunması, sosyalleşmesi ve psiko-sosyal desteğin sağlanmasını amaçlayan projenin tanıtımı yapıldı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'ndan desteklediği, Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Burdur Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ortaklığında hazırlanan ve Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde uygulamaya geçirilecek 'Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, vali yardımcıları Hayri Sandıkçı ve Ali Nazım Balcıoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Reha Sermed Aygören ve Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü katıldı.65 yaş üstü engellilerin ağırlıklı olarak faydalanacağı projeyle ilgili sunum yapan Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi Uzmanı Ayşe Eriten, "Projenin genel amacı Burdur merkezinde ikamet eden öncelikle 65 yaş üzeri engelli, ihtiyaç sahibi yaşlılar ile diğer yaşlıları ev kazalarından korumak, yaşam koşullarını iyileştirmek, sosyal imkanlardan yararlanmalarını sağlamak ve Alzheimer hastalığından korumaktır" dedi.

9 ay sürecek toplam 60 bin 591 TL bütçeli projede hedef grup seçilirken hem engelli olması hem de yaşlı olmasının belirleyici olduğunu vurgulayan Ayşe Eriten, her yıl 3 yaşlıdan 1'inin en az bir kez düşme deneyimi yaşadığını, yaş arttıkça bu oranın daha da yükseldiğini kaydetti. Ev kazalarının büyük kısmının düşme ve kaymadan oluştuğunu aktaran Eriten, yaşlıların evde düşmelerin engellemek için evde gerekli düzenlemelerin yapılması ve güvenli davranışların kazandırılması olduğunu anlattı.

2013 yılında Burdur'da bir aile hekimine kayıtlı 65 yaş üzeri yaşlılarda ev güvenlik durumu, güvenli davranışta bulunma sıklığı ve etkileyen faktörleri saptama ve ev kazası geçirmeye etkisini inceleyen bir araştırma yapıldığını anlatan Ayşe Eriten, "Çalışma grubunun yaklaşık yüzde 25'inin güvenli ev koşulları ve güvenli davranışlara sahip olmadığı tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda yaşlıların yüzde 10.1'inin son 1 yıl içerisinde ev kazası geçirdiği ve güvensiz şartlarda olan kişilerin daha fazla sıklıkta ev kazası geçirdiği tespit edilmiştir. Projenin genel amacı Burdur merkezinde ikamet eden öncelikle 65 yaş üzeri engelli ihtiyaç sahibi yaşlılar ile diğer yaşlıları ev kazalarından korumak, yaşam koşullarını iyileştirmek, sosyal imkanlardan yararlanmalarını sağlamak ve Alzheimer hastalığından korumaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Ali Orkun Ercengiz Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title