Haberler

Burak Can'ın Ölümüne İlişkin 2 Şüpheli Mahkemeye Sevk Edildi

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze törenlerinin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 2 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze törenlerinin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 2 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişi ise serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 9 şüpheli İstanbul Emniyeti'ndeki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 'Terör ve organize suç örgütleri bürosu savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulanan şüphelilerden 3'ü serbest bırakıldı. Savcı Erdinç, şüpheli Volkan G.ile Oğuz K.'nın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi 'silah bulundurmak ve ateş etmek' suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevkine karar verdi. Adli kontrol talebi uygulanan 6 şüphelide mahkemece serbest bırakıldı.

Şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin sırasında Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silaha ilişkin ekspertiz raporu savcılığa ulaştı. Raporda cinayette kullanılan silah ile bu şüpheli Volkan G. ile Oğuz K.'nın olay sırasında kullandığı silahla bir olduğu belirtildi. Rapor üzerine savcılık tarafından yeniden gözaltına alınan Volkan G. ile Oğuz K.'Burak Can Karamanoğlu' cinayeti nedeniyle yeniden sorguya alındı. Bu raporun ardından yeniden ifade veren Volkan G. ile Oğuz K.in ifadelerinde "Biz rastgele havaya ateş ettik. Kime geldiğine bilmiyoruz. Birinin vurulduğunun farkında değildik." Dedi. Şüpheliler DHKP-C ile de bir ilgilerinin olmadığını belirtti.

Savcı Bayhan, yeniden ifadesini aldığı Volkan G. ile Oğuz K. adlı şüpheliyi Burak Can Karamanoğlu cinayeti nedeniyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan Okmeydanı Burak Can İstanbul Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title