Haberler

'Bunları Gösterin'

Güncelleme:

Gül: Fabrika Resimlerini de Koyun

Gül Diyarbakır'da konuştu: "Şimdi iki fabrika gezdim. Biri 70 bin metrekare kapalı alana sahip ve yakında açılacak... Bunları çıkartın, gösterin. Gazetecilere, televizyonculara sesleniyorum. Bunlarla çektiğiniz resimleri de koyun. Potansiyel Batı'dan daha büyük."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin farklı farklı tezahür eden sorunlarının demokratik standartların yükseltilmesiyle hallolacağını belirterek, "Bu problemleri ideolojik, etnik yapılar, mezhep yapıları üzerinden ve siyasetle çözmeye kalkarsak, şiddet girerse, terör girerse, silah girerse, kan girerse, biz o zaman kendi bünyemizi zayıflatmaya ve kendi halkımıza zarar vermeye başlarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır ziyareti kapsamında Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu. Di-Mer mermer fabrikasını gezen Gül, yetkililerden bilgi aldı. Gül, daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde iş adamlarına hitap etti. OSB'de ildeki yatırımlara ilişkin olarak iş adamlarını dinlemekten memnuniyet duyacağını anlatan Gül, ziyaretini de bu amaçla gerçekleştirdiğini ifade etti.

Milletin zenginliklerini içeren unsurlarla övündüklerini belirten Gül, "Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarıyız, hepimiz bu büyük milletin mensuplarıyız. Babalarınıza, dedelerinize sorarsanız, bu milletin ne olduğunu en iyi onlar bilirler" dedi.

Büyük millet olunca farklılıklar olacağına dikkati çeken Gül, bu farklılıkların daima zenginlik olarak görüldüğünü ve bundan sonra da öyle görüleceğini ifade etti. Bazı yörelerde farklı dillerin konuşulduğunu, sosyolojik gerçekler olduğunu, bazı yörelerde dini anlayışlarda farklılıklar olduğunu anlatan Gül, "Ama hepsi Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır ve hepimiz biriz. İstediğimiz yere gideriz, istediğimiz yerde iş yapabiliriz, istediğimiz yerde iş kurabiliriz. Bursalı, İzmirli, Kayserili, Sivaslı Diyarbakır'a gelir, Batman'a gelir, buraya yerleşir, burayı sever, burada evlenir, burada iş güç sahibi olur. Aynı şekilde Diyarbakırlı, Batmanlı, Siirtli de Türkiye'nin dört bir yanına, nereyi severse oraya gider, orada iş kurar, orada oturur, orada evlenir ve oralıdır. İşte hepimiz biriz derken bunu söylüyorum. Önce bu anlayışın esas olması lazım" diye konuştu.

-"İYİ ŞEYLER OLUYOR"-

"Muhakkak ki bu ülkenin sorunları var" diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sorunları aşmak, problemleri halletmek hepimizin görevi. Sıkıntılar farklı farklı tezahür edebilir. Bunların çözümü, Türkiye'nin topyekun demokratik standartlarının yükseltilmesi ve Türkiye'nin en gelişmiş ülkelerdeki hukuk ve demokratik standartlara kavuşmasıyla hallolacaktır. Bu Kürt meselesi olabilir, başka din-devlet ilişkisiyle ilgili meseleler olabilir; bu meseleler farklı farklı ortaya çıkabilir. Bunlar bizim meselelerimizdir. Bunları biz, demokratik standartlarımızı yükselterek çözeceğiz. Bu problemleri ideolojik, etnik yapılar, mezhep yapıları üzerinden ve siyasetle çözmeye kalkarsak, şiddet girerse, terör girerse, silah girerse, kan girerse biz o zaman kendi bünyemizi zayıflatmaya ve kendi halkımıza zarar vermeye başlarız. Kesinlikle silah, şiddet, terör gündemimizin dışında olacak.

Vicdani ve insani olarak yanlışları düzeltmek de hepimizin işi olacak. Vicdani ve insani olarak 'bu yanlış, düzeltmek gerekir, bu yakışmıyor' dediğimiz birçok meselelere, Kürt meselesi de içindedir, bu açıdan bakmamız, bunlarla ilgili yapacaklarımızı el birliğiyle yapmamız gerekir. Nitekim bu konularda, bundan birkaç sene önce ağza bile alınmayan konular bugün gündemin bir parçası haline geliyor, yayınlar yapılıyor. Bütün bunlar kendimizin dayanışma içerisinde, standartlarımızı yükselterek çözeceğimiz konulardır ama biz bunları eğer, ideolojik, etnik veya mezhep veya farklı, yanlış siyasi terminolojilerle yapmaya kalkarsak o zaman bütün milletin içinde şüpheler uya

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Kuru ekmek vererek kendisine alıştırdığı köpeğe tecavüz etti

Kuru ekmek vererek kendisine alıştırdığı köpeğe tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title