Haberler

Bülent Arınç'tan Pkk İle Pazarlık İddialarına Yanıt?

?

?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

" Başbakanımız da biz de terör örgütüyle ve bu örgütün lideriyle hiçbir şekilde konuşmadık; konuşmayız ve konuşmayacağız diyoruz. Ona inananların bizim sözümüze inanmaması yanlış, yanlışlıklar içinde yüzüyoruz. "

"Ben Sayın Bahçeli'ye ve onunla birlikte siyaset yapanlara Sayın Kılıçdaroğlu ve onunla siyaset yapanlara devleti, temsil eden veya devlet ayrı hükümetimizi izam etmek istiyorlarsa, hükümetimizi izam eden Başbakan veya bakanlardan birisinin terör örgütüyle bir araya geldiğini konuştuğunu Pazarlık yaptığını biliyorlarsa bu bir şeref ve haysiyet meselesidir. Onun bugün açıklasınlar. Ona göre biz cevabımızı veririz. Doğrudur veya yanlıştır deriz. "

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir radyo programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

" KONUŞMADIK; KONUŞMAYIZ ; KONUŞMAYACAĞIZ "

Arınç PKK terör örgütüyle pazarlık iddialarına ilişkin bir soru üzerine, "Bir defa iddiayı ortaya atan kişi dağ başında bir eşkıya. Devletle pazarlık yapıldı diyor. Onun sözüne bakarak ve inanarak bir kısım siyasetçilerin hükümet böyle bir pazarlık yaptı demesi ve o eşkıyaya inanarak bu sözü söylemesi daha büyük bir yanlış. Başbakanımızı da biz de terör örgütüyle ve bu örgütün lideriyle hiçbir şekilde konuşmadık; konuşmayız ve konuşmayacağız diyoruz. Ona inananların bizim sözümüze inanmaması yanlış Yanlışlıklar içinde yüzüyoruz. "dedi. Arınç iddiaların zamanlamasına da dikkat çekerek, "Terörle mücadele eden bir hükümetin terör örgütünü temsil eden kişilerle konuşması görüşmesi pazarlık yapması ne akla ne mantığa uygun bir şey değil. Ancak bu zamanlamaya şu açıdan dikkat etmek lazım. Bu ne zaman ortaya çıktı ? Halk oylamasına giderken, halka oylamasını etkilemek için ortaya atılan bir iddia olarak da bunu düşünebiliriz. Çünkü bu eşkıyanın o terör örgütünde liderlik pozisyonunda olan kişinin sadece kendi çıkarlarını düşündüğünü bilmeliyiz. "dedi. Arınç, "93 -94'lerde askeri kişilerin görüştükleri yakalandıktan sonra da bazı istihbarat örgütlerinin güvenlik güçlerinin temsilcilerinin görüştükleri söyleniyor. O dönemdeki siyasetçilerin şimdi kalkıp da örgütün bir konuşanının sözünü alıp da AK Parti hükümetini buradan vurmaya kalkması fevkalade çirkin ve yakışıksız bir tutum" dedi.

BAHÇELİ'YE 'ŞİMDİ AÇIKLA 'ÇAĞRISI

Arınç MHP lideri Bahçeli'ye bir çağrıda da bulunarak "Şimdi Sayın Bahçeli buna yapışmış. Gerektiği zaman gerektiği şekilde açıklarız. E madem bunu ihanet olarak söylüyorsun.Hatta şeref ya da şerefsizlik noktasına getiriyorsun sorumlu bir siyasetçiye düşen görev şu tarihte şu kişi şununla görüştü demektir. Böyle bir bilginiz varsa ve bunu önemsiyorsanız bunu açıklamanın zamanı şimdidir. Demek ki ellerinde hiçbir bilgi ya da kanıt yok. Sadece şu önümüzdeki şu 15 günlük süreci etkilemeye çalışıyorlar. Halkımızın kafasını bulandırarak terörle bağlantılı olarak bir anayasa değişikliğinden hayır ya da boykotu güçlendirmek istiyorlar. Ben Sayın Bahçeli'ye ve onunla birlikte siyaset yapanlara Sayın Kılıçdaroğlu ve onunla siyaset yapanlara devleti, temsil eden veya devlet ayrı hükümetimizi izam etmek istiyorlarsa, hükümetimizi izam eden Başbakan veya bakanlardan birisinin terör örgütüyle bir araya geldiğini konuştuğunu Pazarlık yaptığını biliyorlarsa bu bir şeref ve haysiyet meselesidir. Onun bugün açıklasınlar. Ona göre biz cevabımızı veririz. Doğrudur veya yanlıştır deriz. Baştan yanlıştır böyle bir şey yoktur sözümüzü kabul etmeyenlere iddiasını ispat etmek düşer. Şimdi yok ama ileride açıklarız demek çok ucuz bir politikadır. "dedi.

CHP'NİN TÜRBAN RAPORU

Türban konusuyla ilgili CHP'nin bir rapor hazırlamasının sorulması üzerine ise, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun türban denildiğinde muhalif kaldığını belirterek, "CHP zihniyeti başörtüsüne ve türbana geçit vermemiştir. Bundan sonra özgürlüklerden yana olacaklarsa, bunu fiile ortaya koymaları gerekir.Şimdi türbana özgürlük demişlerse ne yapacaklarını göreceğiz. Teklifi mi getirecekler ? Anayasa değişikliği mi getirecekler yoksa Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi hiçbir söylemem biz geldikten sonra göreceksiniz sözüne mi inanacağız. ? Doğrusu bunların hepsini fiiliyatta görmemiz lazım. "dedi.

" EBEDİYEN MAHKÛM EDİYORUZ "

Darbecilik ve darbeciler ile ilgili de konuşan Arınç, "28 Şubat'ta Sincan'dan toplar tanklar geçtiği zaman o zamanın Genelkurmay Başkanı demokrasiye balans ayarı yaptık demişti. Biz o zaman bugünleri de beklemedik. Demokraside balans ayarı tanklarla toplarla tüfeklerle olmaz, demokraside balans ayarı seçimle sandıkla olur demiştik. Şimdi artık o gündür. Bu anayasa değişiklikleri darbecilerin cuntacıların darbe heveslilerinin heveslerinin kursaklarında kalacağı bir gündür.Artık Türkiye rüştünü ispat etti. Türkiye gerçekten demokratik bir ülke özgürlüklerin güçlendiği bir ülke.Artık bu hevesleri bunları düşünenleri bunların planlarını yapanları bunları hayata geçirmeye çalışanları anayasadaki geçici hükümleri de kaldırarak, ebediyen mahkum ediyoruz. 12 Eylül bu demek "şeklinde konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK YANITI

Son olarak bedelli askerlikle ilgili de konuşan Arınç, "Ben bedelli askerlik konusuna sıcak bakıyorum. Bugün değil geçmişten bu yana. Bu bir ayrıcalık değildir. Bu dünyanın her yerinde olur olması da gerekir. İhtiyaç olursa gerek de duyulursa bence bedeli askerlik geçmişte oldu. Yine de olabilir. Şimdi yeni bir Genelkurmay Başkanımız geliyor belki onun fikirleri düşünceleri geçmişteki seleflerinden farklı olabilir. Milli Savunmanın asker ihtiyacı ve askeri gereklilik noktasındaki düşünceleri bizim için önemlidir ve o düşüncelerde bedeli askerlik lehine bir yumuşama olursa, ben şahsen bunun gerçekleşmesinden sevinç duyarım. dedi. Bu arada Arınç'ın TRT ile ilgili "Onlar Milli Gazete gibidir sonradan gelirler "sözlerinin hatırlatılması üzerine, Yeni bir yoklama yapacak mısınız ? "sorusuna ise, "Ne yoklaması ? Öyle mi ? "diye yanıt verdi ve güldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title