Haberler

Bucalı Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Bucalı kadınlar, erkek şiddetine karşı sokaklara döküldü.

Bucalı kadınlar, erkek şiddetine karşı sokaklara döküldü.

Bucalı kadınlar son yıllarda artan kadına şiddete "dur" demek için 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir araya geldi. Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonuyla Forbes Caddesi'nde toplanan kadınlar isyanlarını anlatan sloganlar atarak kol kola yürüdü. Ellerinde 'Sessiz kalma suça ortak olma', 'Kadın döven erkek değildir' gibi yazıların yer aldığı dövizler taşıyan kadınlara erkekler de destek verdi. Forbes Caddesi boyunca gerçekleşen yürüyüşte "Kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar', 'Olmaz de, dur de, kadına şiddeti engelle' sloganları atıldı. Kadınların şiddete karşı isyanını dile getirdiği yürüyüşe Forbes esnafı da alkışlarıyla destek verdi. Protesto yürüyüşünün ardından şiddete maruz kalınması durumunda tıbbı ve hukuki yönden yapılabilecekler konusunda da kadınlara eğitim semineri düzenlendi.

"SADECE BENİM DEĞİL, BİZİM MESELEMİZ"

Yürüyüşün ardından Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu'nda, 'Sadece Benim Meselem Değil, Bizim Meselemiz' adlı seminer verildi. Yrd. Doç. Dr. Özlem Belkıs, Avukat Seda Gürer ve D.E.Ü Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde kadına şiddetin tıbbi ve hukuksal boyutları tartışıldı. Yrd. Dr. Özlem Belkıs, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün tarihçesini anlattı. Dünyada kadına karşı yapılan şiddet olaylarından örnekler veren Belkıs, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Kadına yönelik şiddetin tıbbi değerlendirmesini yapan D.E.Ü Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen de, her üç kadından birinin aile içi şiddete maruz kaldığını, Türkiye genelinde fiziksel şiddete maruz kalan kadınların oranının yüzde 36 olduğunu söyledi. İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi gönüllü avukatı Seda Gürer şiddet gören kadınlara destek olmak için 300 gönüllü avukat ile hizmet verdiklerini, ihtiyaç duyan tüm kadınlara kapılarının açık olduğunu kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Forbes İzmir Akça Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title