Haberler

Bu Kitap Türkiye'yi Avrupa'ya "Doğru" Anlatacak

İtalya'nın Ankara eski Büyükelçisi Carlo Marsili, bir diplomatın gözünden Türkiye'yi anlatan bir kitabı kaleme aldı.

İtalya'nın Ankara eski Büyükelçisi Carlo Marsili, bir diplomatın gözünden Türkiye'yi anlatan bir kitabı kaleme aldı.

Marsili, Türkiye'yi her yönden irdelediği kitabını neden yazdığını, "Avrupa'da sadece negatif yönleriyle tanınan Türkiye'yi doğru anlatmak için" diye ifade etti. Her platformda Türkiye'yi savunmaktan geri durmadığı için meslektaşlarının "Türkiye'nin avukatı" olarak tanımladığı Carlo Marsili, 2010 yılına kadar 7 yıl sürdürdüğü Ankara Büyükelçiliği görevi ardından Türk eşi Selva ile birlikte Roma'ya döndü. Onun döneminde iki ülke ilişkilerinde ciddi oranda bir ilerleme kaydedildi. Marsili, Türkiye'nin üyeliğiyle Avrupa'nın inşasının tamamlanacağına yürekten inandığını anlatırken Avrupa'da sık sık negatif yönleriyle gündeme gelen Türkiye'yi "doğru" ifade etmek için dini hisleri, kadınları, aile ve sivil gelenekleri, basın dünyası, silahlı kuvvetleri, Kürt, Ermeni ve Kıbrıs meseleleri anlatan kitap kaleme aldı.

"TÜRKİYE KAPIYI ÇALIYOR"

"La Turchia Bussa Alla Porta. Viaggio Nel Paese Sospeso Tra Europa e Asia" (Türkiye Kapıyı Çalıyor. Avrupa ile Asya Arasında Asılı Ülkede Yolculuk) adlı kitap İtalya'da piyasaya çıktı. İtalya Dışişleri Bakanlığı'nda görevine devam eden Carlo Marsili, kitabın tanıtımını Senato binasının Capitolare Salonu'nda düzenlenen bir toplantıyla yaptı. Toplantıda Marsili'yi, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Senato Başkan Yardımcısı Emma Bonino ve Tarih Profesörü İlber Ortaylı da yalnız bırakmadı.

Marsili, Türkiye'yle ilgili birçok gerçek dokümanı karşılaştırarak bu kitabı yazdığını belirterek, "Türkiye, İtalya ve Avrupa'da çok az tanınan hatta negatif yönleriyle tanınan bir ülke. O halde gerçeği ele almakta yarar olduğunu düşündüm" dedi. "İslami çoğunluğa sahip, seküler bir demokrasidir" diye tanımladığı Türkiye'nin AB'ye hazır olduğunu söyleyen Marsili, "Türkiye kapıyı çalıyor, İtalya ve Türkiye dostu bazı ülkeler buna pozitif cevap veriyor. Olumsuz cevap veren diğer ülkelerin de politikalarını pozitif yönde değiştireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE DEĞİL AVRUPA BAŞKA BİR YERE BAKIYOR"

Büyük oranda Türkiye'nin Avrupa Birliği kapısında bekletilmesinin eleştirildiği toplantıda konuşan Senatör Emma Bonino, "Türkiye'nin bazı problemleri olduğu kadar bizim de var. İddia edildiği gibi Türkiye değil biz başka bir yöne bakıyoruz. Siyasi anlamda kilitlenmiş olan Avrupa böyle devam edemez. Komşularıyla sıfır problem politikasını yürüten Türkiyeli bir Avrupa ve Avrupalı bir Türkiye harika olurdu" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Alfredo Mantica ise, "Üyelik konusunda hiçbir ülkeyi irdelemediğimiz kadar Türkiye'yi ölçüp biçiyoruz. Bölgesinde pozitif bir başrol oyuncusu olan Türkiye'nin üyeliği, politik gerileme içinde olan Avrupa'ya iyi gelecektir" diye konuştu. Türkiye'nin modernliğini öven, eski başbakanlardan, ekonomist Lamberto Dini de, "Bizim hiç kadın Başbakanımız yokken Türkiye'de vardı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title