Haberler

Bu Kez de Tekme Attı

Güncelleme:

BDP Milletvekili Bengi Yıldız,Polis Otosunu Tekmeledi.

Batman'da BDP'nin kurduğu 'Demokratik Çözüm' adı verilen çadırın polis tarafından kaldırılması üzerine basın açıklaması yapmak isteyen BDP'lilere polis izin vermedi.

Bunun üzerine Turgut Özal Bulvarı üzerinde BDP Grup Başkan Vekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata ile Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, oturma eylemi başlattı.

Yaklaşık 30 dakika süren eyleme, çevrede bulunanlar da destek verip oturma eylemi başlattı. Polis eylemi sonlandırma çağrılarına rağmen vazgeçmeyen göstericilere basınçlı su sıkarak müdahale etti.

Miletvekili Begi Yıldız'ın da aralarında bulunduğu eylemciler yaka paça yoldan çıkarıldı. Polis, aralarında BDP İl Başkanı Saadet Becerikli, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, Belediye Başkanı Serhat Temel'in koruması Halil Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 70 kişiyi gözaltına aldı.

Polis müdahale sırasında gözyaşartıcı gaz, basınçlı su ve cop kullandı. BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, ile Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu bir grup cadde üzerinde oturma eylemi yaptı.

Milletvekili Yıldız, çadır kuruluncaya kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, "Biz bu arasayı Ayla hanım ile birlikte seçime kadar kiraladık. Şu anda polis o alanda işgalci konumdadır. Tekrar çadırı kuruncaya kadar oturma eylemine devam edeceğiz. 3 gün de olsa 5 gün de olsa biz burdayız" dedi. BDP'lilerin başlattığı eylem yağmura rağmen sürüyor.

VEKİL'DEN POLİS OTOSUNA TEKME

BDP Grup Başkan Vekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata ile Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'in oturma eylemini sürdürdüğü sırada, sivil bir polis otomobili bölgeye geldi. Milletvekili Yıldız, araçta bulunan sürücü ile bir süre tartıştıktan sonra araca tekmeledi. Bunun üzerine araç olay yerinden uzaklaştı.

Milletvekili Yıldız, Ata ve Başkan ekili Temel, daha sonra oturma eylemlerini yağmur altında ellerine şemsiye alarak sürdürdü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title