Haberler

Bu da Hakkarinin Öteki Yüzü

Kamer Vakfı Hakkari Şubesi tarafından, dayanışmayı sağlamak amacı ile düzenlenen geceye kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Kamer Vakfı Hakkari Şubesi tarafından, dayanışmayı sağlamak amacı ile düzenlenen geceye kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Geceye yöresel kıyafetlerle katılan ve güzellikleri ile göz kamaştıran kadınlar canlı müzik eşliğinde halay çektiler, oyun havaları eşliğinde misket oynadılar ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Toplumsal olaylarla gündeme gelen Hakkari'nin öteki güzel yüzü de gün yüzüne çıkmaya başladı. Halay çekerek eğlenen Hakkarili kadınların sosyal ve kültürel aktivitelere ne kadar susadığı düzenlenen etkinlikle ortaya çıkardı.

Kamer Vakfı Hakkari Şubesi tarafından akşam saatlerinde öğretmenler evinde düzenlediği yemekli ve müzikli geceye yaklaşık 250 bayan katıldı. Gecede bir konuşma yapan Kamer Vakfı Hakkari Şubesi Başkanı Zozan Selimoğlu, etkinlikteki amaçlarının kadınlar arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti. Selimoğlu, "Etkinliğimiz tamamen sosyal amaçlıdır. Kadınlar bu etkinlik sayesinde en azında kendilerine birkaç saat ayırabildiler. Sosyal çalışma içerisinde kadınların kendilerine ait birkaç saat ayırması hem kendilerini hem de bizleri mutlu etmiştir. Bu sosyal ve kaynaşma etkinliği sayesinde kadınlar bir araya geldi. Bundan sonra da kadına yönelik sosyal içerikli çalışmalarımız devam edecektir. Dışarıya pek çıkamayan, sosyal çalışmalara katılamayan kadınlara bu şansı sağladık. Düzenlediğimiz etkinliğe kadınlar büyük ilgi gösterdi. Bu tür etkinliklerimiz bundan sonrada devam edecektir. Katkılarından dolayı Hakkari Valiliği'ne, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Öğretmenevi çalışanlarını ve sponsorumuz olan Enver Aydın'a teşekkür ederiz" dedi.

Geceye katılan genç kızlardan Beyaz Tunç, Aslıhan Taşma ve Makbule Duman, Hakkari'de kadınlara yönelik düzenlenen etkinliğe ilk defa böyle büyük bir katılımın sağlandığını belirterek, bu etkinliği düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür ettiler. Kamer Vakfı Üyesi Makbule Duman'da şair Paulette Kelly'nin kaleme aldığı "Bugün Bana Bir Çiçek Geldi" şiirin okuyarak herkesi duygulandırdı. Program daha sonra sanatçı Enver Aydın'ın söylediği bir birinden güze Türkçe ve Kürtçe şarkılarla devam etti. Yöresel kıyafetleri ile geceye katılan ve güzellikleri ile göz kamaştıran kadınlar halay çekerek doyasıya eğlendiler.

HAKKARİLİ KADINLARI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

Sosyal etkinliklerin yılda bir yapıldığı Hakkari'de geceye katılan kadınlar kendi etkinliklerine bir yenilik katarak geceye ayrı bir güzellik kattılar. Sanatçının elindeki mikrofonu alan kadınlar Kürtçe şarkılar seslendirerek güzel sesleri ile adeta ünlü sanatçılara taş çıkarttılar. Bir taraftan halay, diğer taraftan, oyun havaları eşliğinde misket oyunu oynayan kadınlar adeta kendilerinden geçtiler.

DAVETLİLERİ HALAYLARLA KARŞILADILAR

Kamer Hakkari Şubesi üyeleri, etkinliğin sona ermesiyle birlikte salonun dış kapısında bekleyerek Hakkari'deki düğün törenlerinde olduğu gibi davetlileri söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde evlerine uğurlayarak bir ilke imza attılar. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Aydın Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title