Haberler

Bu da 'Bomba Atan Çocuk' Yasası!

Güncelleme:

Ogün Samast'ın 'Taş Atan Çocuklar' Yasasından Yararlandırılması Tartışmaları Sürüyor.

Ogün Samast'ın 'taş atan çocuklar' yasasından yararlandırılması kamu vicdanını yaraladı. Öte yandan, aynı yasa gereği, Adana'da polise atacağı bomba elinde patlayan çocuk da bugün serbest bırakıldı.

Adana'da izinsiz gösteri sırasında polise atmak istediği iddia edilen el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralanan ve parmağı kopan 17 yaşındaki zanlı, Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı.

Elinde bomba patlayan genç gözünü kaybetti

Alınan bilgiye göre, 26 Eylülde merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde sokak aralarında terör örgütü PKK sempatizanları tarafından düzenlenen yasa dışı gösteride, iddiaya göre, polise atmak istediği el yapımı bomba patlayınca yüz, göz, boyun, diz çevresi, uyluk kemiği ve cinsel organına çok sayıda çivi saplanan, sağ el serçe parmağı ile sol el yüzük parmağı kopan A.B. (17), Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edildi.

''Yasa dışı örgüt üyesi olduğu, eylem yaptığı ve patlayıcı madde kullanarak panik yarattığı'' iddia edilen, Ova ve Şakirpaşa mahallelerindeki izinsiz gösterileri organize ettiği de öne sürülen A.B'nin, çocuk suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadesi sırasında, suçlamayı kabul etmediği, olay yerinden geçtiği sırada bombanın içine konduğu çöp kutusunda patladığını söylediği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısının ifadesinin alınmasının ardından A.B'yi serbest bıraktığı ifade edildi.

Zanlı A.B'nin, izinsiz gösteriler sırasında, barut yerleştirdiği plastik kovaya çivi ve cam parçaları koyarak 4 kilogram ağırlığında parça tesirli patlayıcı yaptığı ve fitilini kısa tuttuğu bombanın elinde patlaması sonucu yaralandığı öne sürülmüştü. Aynı olayla ilgili olarak adliyeye sevk edilen A.Ç. tutuklanmış, S.K. ve F.Ö. de serbest bırakılmıştı.

SAMAST KARARI İLE YENİDEN TARTIŞILMAYA BAŞLANDI

Toplumda 'taş atan çocuklar yasası' olarak bilinen yasa ile, terör gösterilerine katılan 18 yaşından küçük çocukların serbest bırakılması sağlanmıştı. Ancak Hrant Dink suikasti sanığı Ogün Samast'ın da aynı yasadan faydalandırılarak çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verilmesi ile bu yasa yeniden toplumda tartışılmaya başlandı. Hükümet bu konuda "Kişiye özel yasa olmaz. Bir yasa varsa herkes yararlanır. Ogün Samast yararlanamaz diyemezsiniz" diyerek topu kanunun çıkması için baskı oluşturan sivil toplum gruplarına topu attı.

Geçtiğimiz günlerde Mersin'de bir PKK militanının cenazesinde emniyet müdür yardımcısını bıçaklanması olayına karışan 2 zanlıdan birinin de daha önce 'taş atan çocuklar yasası' ile serbest kaldığı ortaya çıkmıştı. Adana'da meydana gelen son olayın zanlısının da serbest kalması, yasanın önümüzdeki günlerde tartışılmaya devam edileceğini gösteriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title