Haberler

Bu Benim Eserim" Samsun Bölge Sergisi Açıldı

İlköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri kapsamında değerlendirilen projelerin yer aldığı, gençlerin bilimsel düşünceye ve araştırmaya teşvik edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen "Bu Benim Eserim" projesinin Samsun Bölge Sergisi açıldı.

İlköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri kapsamında değerlendirilen projelerin yer aldığı, gençlerin bilimsel düşünceye ve araştırmaya teşvik edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen "Bu Benim Eserim" projesinin Samsun Bölge Sergisi açıldı.

Samsun'da bir otelde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen sergide, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat, Kastamonu, Sinop ve Giresun illerinden toplam 85 proje yer alıyor.

Serginin açılışına katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Aksoy, 7 ilin ortaklaşa gerçekleştirdiği sergide önemli projelerin yer aldığını anlatarak, "Özellikle genç arkadaşlarımızın düşüncelerini hayata geçirme ve onların ufkunu açabilecek çalışmalara yer verme bakımından bu projeyi önemsiyoruz. Bölgemizdeki okullarımızdan çok sayıda proje üretildi. Bunlar belirli aşamalardan geçerek bugün burada sergilenmeye değer görülenler sizlerin takdirine sunuldu. Buradan da 9 proje bölgemizi temsil etmek üzere Türkiye finaline gidecek" dedi.

Aksoy, bölgeden giden projelerin dereceler elde etmesi temennisinde bulunarak, proje sahiplerine başarı diledi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise 3 gün sürecek sergide, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından oluşturulan bilim kurulunun Türkiye finaline gidecek projeleri belirleyeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılışını gerçekleştirerek projeleri inceledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Amasya Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title