Haberler

Bu Ancak Türkiye'de Olur

Mersin'de Yapılan Yangın Söndürme Tatbikatında 3 Dönümlük Makilik Alanı Yaktılar.

Mersin 'de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşan sezon nedeni ile yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikat sırasında 3 dönümlük makilik alan yakılırken, müdahale eden işçilerden biri düşerek yaralanınca senaryo gerçek oldu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın sezonunun başlaması nedeniyle Kayrakkeşli köyü Taşpınar mevkiinde orman yangını söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat gereği çalılık ve makilik alandan oluşan 3 dönümlük arazi yakıldı. Alandan alev ve dumanların yükselmesinin ardından Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara komuta merkezindeki bilgisayar aracılığıyla kameraları izleyerek ekipleri yönlendirdi. Arazözlerle olay yerine gelen ekipler ilk olarak yangının ilerlemesini engellemek için yanmayan yerlere köpük sıktı. Daha sonra ise 2 helikopter ve 15 arazöz ile yangına müdahale edilerek kontrol altına aldı. Tatbikat sırasında yaralanma senaryosu ise gerçek oldu. Tatbikat gereği bir işçinin yaralanarak müdahale edilmesini beklenilirken gerçek yaralanma olayı yaşandı. Yangına müdahale sırasında düşen işçilerden biri elinden yaralandı. Yaralı işçiye ilk müdahale olay yerinde hazır bekleyen sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Eli sarılan ve ambulansa bindirilen yaralı işçinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yangın için ilk ihbar verildiği andan itibaren araç takip sistemi ile arozözleri takip ettiklerini ifade eden Gözükara, "850 bin hektara ulaşan orman varlığımızın 264 bin hektarı genç ormanlardan oluşmaktadır. Aynı zamanda Mersin'in nüfusunun yüzde 22'ne tekabül eden 330 bin vatandaşımız orman içersinde ve orman bitişiği köylerinde yaşıyor olması, sıfır rakım ile 2 bin rakıma kadar çıkan orman sahalarımızın kırıklı ve sarp arazi yapısında olması, 320 Kilometrelik sahil şeridimizin olması, ormanlarımızın orman yangınlarına karşı çok hassas bir konuma taşımaktadır. Her yıl Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün hedefleri ve politikaları çerçevesinde yangın sezonu öncesi hazırlıklar yapmaktayız. Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı duyarlılıklarını artırmak ve kamuoyu oluşturmak için İl genelinde her yıl 200 orman köyünde yaklaşık 20 bin kişiye orman yangınlarıyla ilgili köy sohbet toplantıları yapılmaktadır" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ahmet Soley ise orman yangınlarının her yıl çıktığını ve belli bir miktarda alanı tahrip ettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Bizler alacağımız tedbirlerle tahrip olacak orman alanlarımızı en asgari seviyede tutmak zorundayız. Çünkü Ülkemizin yeşil dokusunu oluşturan ormanlarımız küresel ısınma ve iklim değişikliğinin kötü sonuçlarına karşı sigortamızdır. Bu gün burada yapılan orman yangınlarını söndürme tatbikatında, personelden yangın işçisine kadar orman yangınlarına karşı hareket kabiliyetlerini ve motivasyonlarını en üst seviyede olduğunu gördük. Umudumuz 2010 yılının en az orman yangınlarıyla geçen bir yıl olmasıdır"

Mustafa ERCAN- MERSİN- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title