Haberler

Btso Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bilgi ve teknolojiye dayalı ürünlerin ön plana çıktığını belirterek, firmaları BTSO’nun başlattığı İnovasyon Ligi’ne davet etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bilgi ve teknolojiye dayalı ürünlerin ön plana çıktığını belirterek, firmaları BTSO'nun başlattığı İnovasyon Ligi'ne davet etti.

BTSO'nun Temmuz ayı meclis toplantısı konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye'de performans kriterlerinin artık bilgi ve teknolojiye dayalı ürünlerle ölçüldüğünü ifade etti. Bursa'da en çok ihracat yapan ve vergi veren firmaların anıldığına işaret eden Burkay, "Ar-Ge ve inovasyona en fazla yatırım yapan, gelecekte de gelişmiş ekonomilerde olduğu gibi önümüze ürünler koyabilecek şirketlerimizi cesaretlendirme adına 'BTSO İnovasyon Ligi'ni oluşturduk. Bu anlamda da Bursalı firmalarımızın kendi sektörlerinde İnovasyon Ligi'ne katılmalarını bekliyoruz" dedi.

"FİLİSTİN'DEKİ ACILAR SON BULMALI"

Konuşmasında Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değinen İbrahim Burkay, " Filistin'de yaşanan bu zulmün bitmesi için dua ediyoruz. Yaşanan vahşetin bir an önce son bitmesini temenni ediyoruz. Tüm dünyada İslam aleminin farklı coğrafyalarda yaşadığı acılar son bulmalı" diye konuştu.

BTSO'DAN VEFA VE BİZ PROJESİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, BTSO'nun 16 makro projesi içinde yer alan 'BTSO Vefa' ve 'BTSO Biz' projelerinin hayata geçmesi noktasında da önemli bir adım attıkların söyledi. BURFAŞ ile imzalanacak protokol kapsamında BTSO üyelerine Mihraplı Park'ta özel bir sosyal alan ayrılacağını anlatan Burkay, şöyle devam etti:

"BURFAŞ'ın 18 tesisi var. Bu tesislerde BTSO üyelerine ciddi bir indirim sağlanacak. Mihraplı Park'taki bölüm, BTSO'nun belirleyeceği standartlarla yönetilecek bir yapıya kavuşacak."

"TÜRKİYE SAHİP OLDUĞU KAYNAKLARI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMALI"

DOSAB tarafından yapılması planlanan termik santralin Bursa ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "BTSO, iş dünyasının en üst temsil edildiği yer. Bizim bu projeyi mutlaka anlatmamız lazım. Bu yüzden önümüzdeki ay DOSAB'ın termik santral projesinin sunumunu BTSO'da da gerçekleştireceğiz. Bu proje Türkiye'nin geleceğidir. Mesela, Almanya ürettiği enerjinin yüzde 46'sını kömürden üretiyor. Türkiye olarak teknolojiyi kullanmamız lazım. Günümüz teknolojisi ile ülkemizin sahip olduğu kaynakları en üst seviyede kullanmamız lazım" dedi.

"METREKARESİ 500 DOLAR OLAN ARSALARDA HANGİ FİRMA YATIRIMINI BÜYÜTÜR"

Bursa'daki sanayi arsası fiyatlarının pahalı olmasının yatırımı azalttığına dikkat çeken Burkay, şöyle konuştu:

"İSO, Türkiye'nin ikinci büyük 500 şirketini açıkladı. Bana Bursalı firma sayısındaki düşüşü soruyorlar. 'Kayseri şu kadar arttı, Antep bu kadar arttı' diyorlar. Metrekaresi 500 dolar olan arsanın olduğu yerde hangi firma yatırımını büyütmeye kalkar. Uluslararası hangi firma yatırım yapar. Yatırım alamıyoruz biz. Yatırım yapan birkaç firma var, onlara da Bursa gözü gibi bakıyor. Bursa'nın bu yüzden yeni İhtisas OSB'lere ihtiyacı var. Bunları ortaya çıkartmadığımız zaman İSO 500'e nasıl şirket sokabiliriz."

"TÜRKİYE OLARAK EKONOMİK İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ"

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Filistin'de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, "Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde masum insanlar katlediliyor. Bu utanç vesikası insani bir problemi gün yüzüne çıkarıyor. Hastaneler ve okullar bombalanıyor. Bu insanlık dışı olayların son bulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, diğer bütün uluslararası güçler aktif rol üstlenmeli ve dünya bu insanlık dramına daha fazla seyirci kalmamalıdır. Gerekirse Türkiye olarak ekonomik ilişkileri gözden geçirmeliyiz. Bizler de, Bursa iş dünyası olarak tepkimizi ortaya koymalıyız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Burkay Filistin Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title