Haberler

Btso ve Uludağ Üniversitesi'nden İş Güvenliği Eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyasında iş güvenliği ve sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak için Uludağ Üniversitesi ile güçlerini birleştirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyasında iş güvenliği ve sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak için Uludağ Üniversitesi ile güçlerini birleştirdi.

Proje ve çalışmalarında kent dinamikleriyle birlikte hareket eden BTSO ve Uludağ Üniversitesi, farklı başlıklardaki işbirliğini 'İş Güvenliği ve Sağlığı' alanına da taşıdı. Bursa iş dünyası için hayata geçirdiği projelerle Türkiye'ye model olan BTSO, Bursalı firmalar için iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturacak. BTSO, Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin bilgi ve birikimini iş dünyasına aktaracak. Oda Merkez Binası'nda düzenlenen programda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO ve Uludağ Üniversitesi arasındaki işbirliğini güçlendirecek protokole imza attı. Protokolde BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Cüneyt Şener, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök de hazır bulundu.

Yapılacak çalışmalarla iş güvenliğini arttırırken mesleki kazaları azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Burkay, Uludağ Üniversitesi ile birlikte yapılan protokolle işletmelerde zorunlu olan temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim süreçlerine destek olmak istediklerini belirtti. Çalışma şartları bakımından birçok riski barındıran sektörlerde iş kazalarının önlenmesine dönük önemli bir eğitim programı düzenleyeceklerini belirten Burkay, "Uludağ Üniversitesi, projelerimizde her zaman en önemli partnerlerimiz arasında yer alıyor. Üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğini bu protokollerle daha da güçlendiriyoruz. Bursa'daki iş kazalarını minimuma indirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Yapılacak olan eğitimler sayesinde firmalarımıza iş kazaları konusunda önemli bilgiler sunulacak. Diğer taraftan ise BTSO MESYEB ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu da sınav ve belgelendirme süreçlerinde birlikte çalışmalar yürütecek. Yapılan bu örnek işbirliğinin Bursa iş dünyamız için çok önemli faydalar üreteceğine inanıyorum" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise BTSO ile yaptıkları her işbirliğinin hem üniversiteye hem de kent ekonomisine büyük değer sağladığını ifade etti. Bursa'nın gelişmesi için kent dinamiklerinin her zaman işbirliği içinde olması gerektiğine dikkat çeken Ulcay, firmalara her zaman akademik ve bilimsel alanlarda destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Bursa iş dünyası ile üniversitenin ayrılmaz bir bütün haline gelmesini istediklerini kaydeden Rektör Ulcay, "Uludağ Üniversitesi olarak iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem veriyoruz. İş hayatındaki kazaları engellemek adına biz de sorumluluk üstleniyoruz. Bu noktada, düzenlenecek eğitimler büyük önem taşıyor. BTSO ile birlikte yaptığımız protokol sayesinde firmalarımız önemli bilgiler kazanacak" diye konuştu.

BTSO üyesi firmalara yönelik iş güvenliği eğitimlerinin yanı sıra, yapılan bir diğer protokolle MESYEB ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında da işbirliği sağlanmış oldu. Protokol sayesinde, mesleki yeterlilik ve belgelendirmeye ilişkin süreçlerde, MESYEB adına teorik ve uygulamalı eğitimler, soru bankası oluşturma, sınavların gerçekleştirilmesi ve değerlendirilmesi aşamalarında Uludağ Üniversitesi'nden akademik destek sağlanacak. U.Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ayrıca; mesleki standart ve yeterlilik kriterlerinin belirlenmesi, ulusal ve uluslararası sosyal ve teknik hibe projelerin hazırlanması, mesleki gelişim merkezlerin oluşturulması gibi proje ve çalışmalarda BTSO MESYEB'e destek verecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi İbrahim Burkay Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title