Haberler

Btk Kararları

Kurul, "130" kısa numarasının "Alo Ürün Güvenliği" hizmet adıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, 157 kısa numarasının da "İnsan Ticareti Mağdurlarına Yardım ve İhbar Hattı" adıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), "130" kısa numarasının, "Alo Ürün Güvenliği" hizmet adıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, 157 kısa numarasının da  "İnsan Ticareti Mağdurlarına Yardım ve İhbar Hattı" adıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine karar verdi.

BTK'ın internet sitesinde yer alan kararlara göre, Kurul, Netconnect ile Türk Telekom arasında yaşanan Sabit Telefon Hizmetine ilişkin ara bağlantı sözleşmesi müzakereleri kapsamında, Türk Telekom ile sadece çağrı sonlandırma hizmetine ilişkin olarak ilk defa gerçekleştirilecek ara bağlantılarda, "işletmeci tanımlama bedeli"nin vergiler hariç 56 bin 750 lira olarak belirledi.

Türk Telekom'un, "Toptan Al-Sat/IP VAE Yüksek Hızlı DSL İnternet Paketlerine Yönelik Satış Destek", "DSL Bağlantı Ücreti", "DSL Nakil Ücreti", "ADSL Yeni Satış ", "ADSL/ADSL2+/VDSL Hat Dondurma Hizmeti", "Toptan Günlük ve Saatlik İnternet"  ve "Günlük ve Saatlik İnternet Ücretsiz Kullanım" kampanyalarına yönelik uygulama sürelerinin uzatılması onaylandı.

Kurul, çocukların internet kullanımında daha bilinçli bireyler haline gelmelerine katkı sağlamak amacıyla "Çocuklarınızı, internette kişisel bilgilerini ve görüntülerini paylaşmamaları hususunda bilinçlendiriniz" kısa mesajının mobil işletmeciler tarafından 2014 yılı kasım ayında gönderici kısmında işletmeci bilgisi yer alacak şekilde tüm abonelerine ücretsiz gönderilmesi ve konuya ilişkin Kuruma bilgi verilmesini kararlaştırdı.

Ayrıca  Emniyet Genel Müdürlüğü için "Ocak ve temmuz aylarının son haftası", Jandarma Genel Komutanlığı için "Nisan ve ekim aylarının son haftası" olarak belirlenen mesaj gönderim dönemleri, emniyet için "Ocak ve temmuz aylarında", jandarma için "Nisan ve ekim aylarında" olarak değiştirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

İçişleri Bakanlığı Türk Telekom Ekonomi Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title