Haberler

Btk Demiryolu Hattında Çalışmalar Tam Hız Devam Ediyor

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu hattında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kars Çayı üzerinde yapımı devam eden viyadükün krişleri koyuluyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yakından takip ettiği ve geçtiğimiz günlerde Kars ziyaretinde inşaatında incelemelerde bulunduğu demiryolu hattındaki iki viyadükten birisi olan Kars Çayı üzerindeki viyadükün ayaklarının tamamlanmasıyla birlikte krişleri konulmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Dünya projesi dediği, üzerinde titrediği ve 2016 yılının sonuna yetiştirilmesi planlanan BTK Demiryolu hatında Arslan'ın da Ulaştırma Bakanı olmasıyla birlikte çalışmaların hızlandırılması da dikkat çekiyor.

Bakan Ahmet Arslan'ın yakından tkip ettiği BTK Demiryolu hattında bulunan iki viyadükten bir tanesi olan Mezra Köyü mevkinde Kars Çayı üzerinde bulunan viyadükün krişlerinin konulması Karslıları heyacanlandırdı. Uzun yıllardan beri yapımının tamamlanması beklenen BTK Demiryolu hattında sona gelindiği ifade eden vatandaşlar, demiryolunun tamamlanmasıyla birlikte Kars'ın ticaret merkezi olacağına dikkat çektiler.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Kars için şans olduğunu belirten vatandaşlar, "Bakan Ahmet Arslan ile birlikte demiryolu çalışmaları çok hızlandı. İnşallah kısa sürede tamamlanarak hizmete girer. Çünkü bizler her şeyimizi buraya bağlamışız. Çoluk çocuklarımız kendi ekmeklerini kendi memleketlerinde kazanırlar. Kars'ta göç olmaz. Lojistik Merkez ile birlikte Kars ekonomik olarakta gelişecek. Bizler bakanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Kars'ın bütün projeleri bakanımızla birlikte tamamlanır" diyerek yapılan çalışmlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada BTK projesinde iki kırık nokta olarak viyadükler olduğunu söylemişti.

Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinde iki tane viyadükten bulunuyor. Bu viyadük ve diğer viyadük bu projenin kırık iki noktası idi. Viyadüklerde biz yaklaşık 1 ay önce de bir incelemede bulunduk. Şuanda memnuniyetle görüyoruz ki o gün söylenen takvim çerçevesinde viyadüklerdeki çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Viyadüklerin ayakları bitmek üzere, ayaklar biter bitmez de hemen arkadaşlar zaten hazır krişleri getirip koyacaklar. Her iki viyadükte bitmiş olacak" demişti.

Arslan'ın ziyaretinden kısa süre sonra viyadüklerin ayaklarının üzerine krişlerin konulması, çalışmaların hızlı ilerlediğini gösterdi.

Mezra Köyü mevkinde Kars Çayı üzerinde bulunan viyadük ve hemen iki tarafından bulunan ve tamamlanan tünelerde çalışmalar yapılıyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Arslan Bakü Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title