Haberler

Btc'den Türkgözü Köyüne Destek

BTC Şirketi tarafından desteklenen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Türkgözü köyüne sulama ve yangın sistemi kuruldu.

BTC Şirketi tarafından desteklenen " Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Türkgözü köyüne sulama ve yangın sistemi kuruldu.

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Atatürk, Kafkas ve Ardahan üniversiteleri işbirliğiyle yürütülen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" ile Gürcistan sınırındaki Türkgözü köyüne, sulama sisteminin ıslahı sağlandı.

Proje kapsamında ayrıca geçen yıl köyde yaşanan yangından dolayı köye yangın vanaları ve hortumlar yerleştirildi.

Projenin uygulandığı noktalarda Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ve Türkgözü Köyü Muhtarı Yavuz Hazır incelemede bulundu.

Proje Koordinatörü Kaya, yaptığı açıklamada, projenin Türkgözü için çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Projeye, köyde arazi sulaması için kullanılan suyun kaynak yerinin yamaç olması, toprak kaymalarının yaşanması ve buna bağlı olarak suyun araziye ulaşmasında oluşan problemlerden dolayı ihtiyaç duyuldu. Projeyle suyun araziye güvenli şekilde geçişini sağladık. Ayrıca toprak kaymasını önlemek için teraslama çalışması yaptık. Daha da önemlisi geçen yıl köyde çıkan yangından dolayı önemli kayıplar yaşanmıştı. Bu nedenle köy içinde 2 ayrı noktaya yangın vanaları ve yangın hortumlarını yerleştirdik."

Kaynak: AA / Yerel

Ardahan Erzurum Posof Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title