Haberler

Brezilya'daki Et Skandalı

SAO Brezilya Tarım Bakanlığı, ülkede devam eden bozuk et operasyonlarında denetim altındaki 21 üretim tesisinden birisinin daha üretiminin durdurulduğunu bildirdi.

SAO Brezilya Tarım Bakanlığı, ülkede devam eden bozuk et operasyonlarında denetim altındaki 21 üretim tesisinden birisinin daha üretiminin durdurulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkedeki et üretim tesislerine denetimlerin devam ettiği, bir tesiste daha et üretiminin durdurulduğu, son yasakla et üretimi yasaklanan tesis sayısının 4'e çıktığı belirtildi.

Brezilya Adalet Bakanlığı Tüketici Müdürlüğü geçen cuma günü üretimi durdurulan, yasaklanan 3 tesisin ürünlerinin piyasalardan toplatılmasına karar vermişti. Brezilya'nın en büyük et ihracatçılarından birsi olan BRF'nin ihracata yönelik üretim yapan bir tesis de üretimi yasaklanan tesisler arasında bulunuyor.

Bozuk et operasyonlarında denetimlerin iki hafta içinde tamamlanması beklendiği için üretimi yasağının genişleyebileceği tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya'da bozuk etlerin son kullanma tarihlerini değiştirdikleri, etlere kimyasal madde ve su karıştırdıkları iddiasıyla 21 şirket hakkında soruşturma başlatılmış, 3 firmaya üretim yasağı getirilmişti.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından birçok ülke et ithalatına kısıtlamalar getirirken, Avrupa Birliği ve bazı ülkeler de ithalatı geçici olarak durdurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title