Haberler

Bozüyük'ten Kısa Kısa

"Türkiye geneli ödüllü kitap okuma" yarışması.

Bozüyük İlçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve IMKB Anadolu Lisesinin ortaklaşa düzenlediği "Türkiye geneli ödüllü kitap okuma" yarışmasının sınavı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IMKB Anadolu Lisesinde yapılan sınava 44 ildeki 157 okuldan 235 öğrencinin katıldığını bildirdi.

Türkiye'de kitap okuma oranının düşük olduğunu vurgulayan Başıbüyük, şunları kaydetti:

"Bu yarışmada iki temel amacımız var. Türkiye'de okuma oranı çok düşük. Bir Japon yılda 25, İsveçli 10, Fransız 7 kitap okuyor, Türkiye genelinde ise 10 yılda sadece 1 kitap okuyoruz. Okumaz yazmaz bir toplum. Dolayısıyla karanlığa küfretmektense bir umu ışığı yakmak istiyoruz. Projemizin en temel amacı bu. İkincisi de, Bilecik ve Bozüyük, kuruluşun ve kurtuluşun şehri. Dolayısıyla da burada Bilecik ve Bozüyük'ü tanıtmak istiyoruz. Yarışma çerçevesinde 235 öğrenci ve 100 rehber öğretmeni Bozüyük'te ağırladık. Bu işin kahramanları IMKB Anadolu Lisesinin idarecileri ve öğretmenleridir. İnşallah bu bir ilkti, bundan sonra da daha büyük projelere hep beraber imza atacağız."

Yarışmada, Sakarya Erenler Ali Dilmen Anadolu Lisesinden Nidanur Tek birinci, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesinden Serde Bal ikinci ve Çorum İskilip Anadolu Öğretmen lisesinden Ahmet Orçan üçüncü oldu.

Kültür Merkezi'nde dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ödüllerini verdi.

-"Kampüste hayat var projesi"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığınca yürütülen "Kampüste hayat var projesi" çerçevesinde müzik ve doğum günü etkinliği düzenlendi.

Proje Koordinatörü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Raif Zileli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bozüyük Şehit Zafer İpek İş Okulunda düzenlenen etkinliğin amacının, çocukları kaynaştırmak, bedensel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında ocak ayından buyana çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bildiren Zileli, yurtdışından gelen öğrenciler ile birlikte iş okulundaki öğrencilerin birlikte müzik dersi yapacaklarını kaydetti.

Yurt dışından ve Bozüyük Meslek Yüksek Okulundan gelen öğrencilerle birlikte müzik dersi işleyen iş okulu öğrencileri, daha sonra okul öğrencilerinden Veysel Tımarçin'in doğum gününü kutladılar. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bilecik Türkiye Bozüyük Yerel Haberler

title