Haberler

Bozüyük'ten Kısa Kısa

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Bozüyük Şube Başkanı Öz: "Başkanlar kurulu toplantısında emeklilerin promosyon, kamu ve özel hastaneler ile ilgili sorunları tartışıldı"

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Bozüyük Şube Başkanı Necmi Öz, Ankara'da yapılan derneğin başkanları kurulu toplantısında, emeklilerin, promosyon, kamu ve özel hastaneler ile ilgili yaşadığı sorunların tartışıldığını bildirdi.

Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin merakla beklediği maaş promosyonlarının belirsizliğini koruduğunu belirterek, hastaneler konusunda da sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Kamu hastanelerinde, film ve tomografi gibi uygulamalar için aylar sonraya randevu verildiğini ve bu nedenle insanların özel hastanelere yönlendirildiğini dile getiren Öz, şöyle konuştu:

"Özel hastanelerde muayene ve tedavi ücretleri zam rekoru kırmıştır. Bu durum başkanlar kurulu toplantısında ele alınmıştır. Ayrıca ilaç kesintisi ve katkı paylarının maaşlardan kesilmemesi ve intibak yasasının tatmin etmediği, yasanın yeniden ele alınması gerektiği vurgulanmıştır. Toplantı sonunda, yaşanan bu sıkıntıların yetkililere iletilmesine karar verildi. Dernek olarak biz de bu konuların takipçisi olacağız. Mahalle ve kahvehanelerde bu konuları anlatarak vatandaşı bilgilendireceğiz."

Öz, kentteki tüm emeklileri, derneğe üye olmaya davet etti.

"Kapıdan satış yetki belgesi olmayanlardan alışveriş yapmayın"

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, kapıdan satış yetki belgesi olmayan kişilerden alışveriş yapılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Sabırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde, kapıdan satış yapan bazı kişilerin vatandaşları dolandırdığı şeklinde şikayetlerin olduğunu belirterek, bu konuda dikkatli olunmasını istedi.

Kötü niyetli kişilerin, kapıdan satış adı altında vatandaşı dolandırarak mağdur durumda bıraktığını dile getiren Sabırlı, şunları söyledi:

"Tüketicinin korunması hakkındaki kanunda kapıdan satış, iş yeri, fuar, panayır gibi satış mekanları dışında yapılan satımlar olarak tanımlanıyor. Aynı kanunda, kapıdan satış yapmak isteyen kişilerin, 'Kapıdan Satış Yetki Belgesi' almak zorunda olduğu belirtiliyor. Ancak son günlerde hiçbir yetki belgesi olmayan kötü niyetli kişiler, kapıdan satış adı altında vatandaşları dolandırarak mağdur durumda bırakıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, kapıdan satış yapanlardan mal ve hizmet alırken çok dikkatli olmaları, özellikle kapıdan satış yetki belgesi, kimlik ve hangi firma adı altında satış yaptığını belirten belgesi olmayan kişilerden alışveriş yapmamalarını istiyorum. Alışveriş yapılacak ise de sözleşme tarihinin o günün tarihi olup olmadığının kontrol edilmesi, geçmiş gün tarihinin yazılmasının cayma hakkını ortadan kaldırdığının bilinmesi gerekiyor."

Sabırlı, tanıtım maksadıyla çekiliş yaptırmak isteyenlere de itibar edilmemesini, şüpheli bir durumda "155 Polis İmdat" hattının aranması gerektiği sözlerine ekledi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bozüyük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title