Haberler

Bozüyük'te "Çocuklara Yönelik İstismar ve İhmali Önleme" Konferansı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından "Çocuklara yönelik istismar ve ihmali önleme" konulu konferans düzenlendi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından "Çocuklara yönelik istismar ve ihmali önleme" konulu konferans düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ergen Sağlığı Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, Belediye Düğün Salonu'ndaki konferansta, insanoğlunun yaşadığı sürece istismarın var olduğunu belirterek, "İstismar, gücün yansımasıdır. Gücü elinde bulunduran istismarı çok rahat uygular. Bunlar libidonun ya da cinsellik dürtüsünün artması değil, bir gücün yansıması" dedi.

Fiziksel ve cinsel istismarın, yüzyıllardan beri göz ardı edilmiş bir olay olduğunu anlatan Derman, şöyle konuştu:

"Bir çocuğun ihmale uğraması için 5 kaide vardır. Eğer onun ebeveyni çocuğun bakımını, barınmasını, sağlık ihtiyaçlarını, eğitimini ve yaşam hakkını sağlamıyorsa, çocuk ihmale uğramış demektir. Türkiye'de fiziksel istismar yüzde 34 civarında, cinsel istismar ise yüzde 4 ile yüzde 37 arasında farklılaşabiliyor. Demek ki, ülkede yaklaşık 3'te bir kişi fiziksel şiddete uğruyor. Bunların da yüzde 4 ile yüzde 37'si arasında cinsel istismarla karşılaşma oranı var. Eğer bir insanın evinde dayak ve kötek varsa, o bilin ki, çocukları tarafından da diğer nesle aktarılacak bir olaydır. Bazı ailelerde babalar çok alkol alırlar ve alkol aldıklarında eşlerini hırpalarlar ve döverler. Çocukları bu davranışlardan nefret ederler ama parayı kazanınca onlar da alkol için aynısını yapar. Bir insanın nefret edebilmesi, bir daha o işi yapmasına engel değildir. Bir insanının bir şeyi yapmaması için, görmemesi, onu yaşamaması ve tatmaması gerekiyor. İstismarcı tedavi edilmez, istismarcı sadece kontrol altında tutulur. İstismarcının belli dönemlerde izlendiğini hissettirilmesi, onun eylemi yapmasına engel olabilir. İstismarcı kendini unutturmak için yıllarca eylemsiz bir dönem geçirir. Hiçbir istismarcı anlık bir olay yapmaz, zamanı, mekanı ve yeri seçer, kendisinin ortaya çıkmayacağı bir ortamda eylemi gerçekleştirir ki o eylemi tekrarlayabilsin."

Derman'ın konuşmasının ardından Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı avukat Türkay Asma da bir sunum yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Hacettepe Üniversitesi Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title