Haberler

Bozok Üniversitesinde Bahar Şenliği

Yozgat Bozok Üniversitesinde 8’inci Bahar Şenliği etkinlikleri başladı.

Yozgat Bozok Üniversitesinde 8'inci Bahar Şenliği etkinlikleri başladı.

Bu yıl 7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında, bir dizi etkinlikle kutlanacak olan Bahar Şenlikleri Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi önünden Mehter Takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama etkinliklerine Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Şaban Güçlü, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Yozgat Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle devam etti. Bozok Üniversitesi 8. Bahar Şenliği açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, "Bozok Üniversitesinin kuruluşundan bu yana her öğretim yılında bahar şenliklerine büyük önem verdiklerinin altını çizerek öğretim yılında öğrencilerin koca bir yılın yorgunluğu ve stresini bu şenliklerle attığını sözlerine ekledi. 8. Bahar Şenliği etkinliklerinin toplamda üç gün süreceğini belirten Rektörümüz: "Bahar şenliklerimiz kapsamında gerçekleştireceğimiz nitelikli etkinlikler ve birbirinden güzel bilim, sanat, kültür ve spor esintilerinin, siz sevgili öğrencilerimize üniversite hayatında ve sonrasında birlik ve beraberlik sağlayacağı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise şunları söyledi. "İşte bundan hareketle ben Yozgat'ın olmayacak işler peşinde değil olacak şeylerin peşinde koşması için Belediye başkanı olarak yol gösterici olmak istiyorum, bu konuda önder olmak istiyorum. Burada da yapmak istediğimiz şey budur Yozgat gerçekten yaşanabilir bir şehir olsun, Yozgat gerçekten imrenilecek bir şehir olsun. Yozgat öğrencilerimizin öğretim üyelerimizin hocalarımızın isteyerek geldiği uzun süre kaldığı kalmak istediği bir şehir olsun. ve yine istiyoruz ki çok kıymetli hocalarımız öğrencilerimiz Yozgat'tan çok güzel anılarla ayrılsın gittikleri yerlerde de bizim gönüllü elçiliğimizi yapsın. Bütün çalışmalarımız bunun içindir bütün gayretimiz bunun içindir." şeklinde konuştu.

Etkinlik şenlik meşalesinin yakılması ve Üniversitemiz halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Yozgat Belediyesi Kazım Arslan Tamer Uçar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title