Haberler

Bozlak: Partiler Arasında Konuşulan Özel Şeyleri Açıklamak Güvensizlik Doğurur

Eski Hadep Genel Başkanı Murat Bozlak, 1999 Seçimleri Öncesi Cezaevinde Olduğunu, CHP ile Görüşmenin Sırrı Sakık'ın İddia Ettiği Şekilde Kendisine Aktarıldığını, Ancak "Militan" Sözünün Geçmediğini Belirtti.

Eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "1999 seçimleri öncesi Deniz Baykal "20 militan gönderin listeye koyayım' dedi" açıklamasını "Partiler arasında görüşmeler olur. Her canı sıkılanın çıkıp "Ben şu zaman şu kişiyle şunu konuştum' demesinin bir anlamı yok, bir yararı da yok. Bunlar çok doğru bulmadığım şeyler. İşin doğrusu Sırrı Bey'in böyle bir açıklamada bulunmuş olmasını da çok tasvip etmiyorum. Özel bir şey konuşulmuş ise bunları açıklamanın çok bir yararı yok ki. İki taraf arasındaki güvensizliği doğurur" sözleriyle değerlendirdi.

Bozlak, Sakık'ın açıklamalarını ANKA'ya değerlendirdi. 1999 seçimleri öncesi HADEP Genel Başkanıyken cezaevinde olduğunu anımsatan Bozlak, parti olarak yüzde 10 barajı nedeniyle siyasi partilerle ittifak arayışları olduğunu, sadece CHP değil, CHP dışındaki partilerle de görüştüklerini belirtti. O dönem CHP ile görüşülmesini kendisinin istediğini belirten Bozlak, CHP ile görüşen partililerin CHP yetkililerinin "Biz HADEP ile açık bir ittifak yapamayız, ona hazır değiliz ama HADEP kimliğiyle bilinmeyen, örneğin Genel Başkan, Genel Sekreter, Diyarbakır İl Başkanı gibi üst düzey yöneticilerin dışında HADEP'in belirleyeceği isimleri listemizden aday gösteririz, HADEP tabanı da oy verir, böyle bir şeye açığız" dediklerini söyledi. CHP'lilerin sözlerinin kendisine bu şekilde iletildiğini bildiren Bozlak, "militan" sözünün geçmediğini, "Partinin önereceği ama HADEP kimliğiyle öne çıkmayan kişilerin" aday gösterilmesinin önerildiğinin kendisine anlatıldığını aktardı.

Bozlak, o dönemde böyle bir ittifaktan yana olmayacaklarını söylediklerini, açıkça kamuoyunun önünde seçim ittifakı yaptıklarını ilan edecekleri bir ittifaktan yana olduklarını anlattı.

Sırrı Sakık'ın bu görüşmeyi Meclis kürsüsünde açıklamasını doğru bulmadığını belirten Bozlak, Hükümet yetkilileriyle partiler arasında, partilerin kendi aralarında görüşmeler olabileceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Her canı sıkılanın çıkıp "Ben şu zaman şu kişiyle şunu konuştum' demesinin bir anlamı yok, bir yararı da yok. Bunlar çok doğru bulmadığım şeyler. İşin doğrusu Sırrı Bey'in böyle bir açıklamada bulunmuş olmasını da çok tasvip etmiyorum. Özel bir şey konuşulmuş ise, bunları açıklamanın çok bir yararı yok ki. İki taraf arasındaki güvensizliği doğurur. Olabilir, insan görüşür, bizim de zamanında Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanlarıyla görüşmelerimiz oldu. Siyasi partisin, diğer partilerle görüşürsün, Türkiye'de sonuçta politika yapıyorsun. Her görüştüğün şeyi en ince detaylarına kadar kamuoyuna açıklamanın bir anlamı yok ki. Ben doğru bulmuyorum bu tür şeyleri. Sadece Sırrı Bey'in değil, siyaset yapan herkesin böyle gizli ve çok özel görüşmeleri kalkıp açıklamasının bir anlamı yok, çok da üzerinde durulacak şeyler değil. Olabilir, bundan sonra da seçim ittifakları yapılacaktır, görüşmeler olacaktır. Görüştüğün her şeyi bire bir açıklamanın anlamı yok."(ANKA)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title