Haberler

"Bozkurtun Nefesi Ensende" "Mhp Lideri Devlet Bahçeli"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Denizli mitinginde AKP Hükümeti'ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Denizli mitinginde AKP Hükümeti'ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın, çılgın projelerle halkı aldatıp, anayasa değişikliğiyle kandırmaya çalıştığını ileri süren Bahçeli, ôSuriye'ye, Libya'ya çekilin gidin diyorsun, sen çekilip gitmiyorsun. Çünkü korkuyorsun, gecelerin uykusuz. Bozkurtların nefesi ensemde diyorsun, beni mutlaka yüce divana gönderirler diyorsun, onun için bozkurtlara her türlü ahlaksızca iftiralarda bulunuyorsun. Milliyetçi hareket var oldukça bu milleti devleti yok edemezsin. Karanlık dünyadan kendini kurtar, kendine dönö dedi.

Muğla mitinginin ardında karayoluyla Denizli'ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sarayköy İlçesi girişinde il yönetimi ve milletvekili adayları tarafından karşılandı. Sarayköy'den konvoyla mitingin yapıldığı Özay Gönlüm Meydanı'na gelen Devlet Bahçeli, yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. 12 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığını belirten MHP lideri Bahçeli, konuşmasında kaset skandalına değinmedi. 9 yıllık AKP iktidarı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdağan'ın yandaşlarının ve iş birlikçilerinin zengin olduğunu ileri süren Bahçeli'nin mitingine genç kızlar ve kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. Bahçeli'nin konuşması sık sık ôDevletin başına Devlet gelecekö, ôYoksulluk bitecekö, ôBaşbakan Bahçeli, Kurtar Bizi Erdoğan'danö sloganlarıyla kesildi. Mitinge gelenlen arama noktasında polis tarafından kamerayla kaydedildi. Miting başlamadan önce polis ôDevletin başına Devlet gelecek, Recep'in başına neler gelecekö yazılı afişi açtırmadı. Afişi açmak isteyen partililerle polis arasında bir süre tartışma yaşandı. Polis partililerin tepkisine rağmen afişi açtırmadı. Mitinge katılanlara İl başkanlığı tarafından kurulan stantlarda pesküvit püskevit ve su dağıtıldı.

SANDIĞA ÇAĞIRDI

12 Haziran seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten Bahçeli, tüm vatandaşları sandığa giderek oylarını etki altında kalmadan kullanmalarını istedi. Bahçeli, ôHangi partiden olursak olalım bugün bu büyük milletin aziz evlatları olarak önce ülkem ve milletim sonra partim diyerek hareket etmeliyiz. Seçimler büyük Türk milletinin üniter devlet yapısı, milli devlet anlayışı, toprak bütünlüğü ve bin yıllık kardeşliğin çok ağır ve derinleşerek sürdürülen tartışma ortamıyla gerçekleştirilecektir. Seçimler milletimizin geleceğinin belirlenmesinde önemli bir karar anı olacaktır. Yol kavşağına gelmiş bir Türkiye'de millet iradesi olarak sizlerin yeni bir tercihi belirlemek için de fırsat olacaktır. Ülke sizin karar sizin. Bütün vatandaşlarımdan istirhamım odur ki, mutlaka sandığa gitmelisiniz. 12 Haziran milletimizin yeni ufku için bir dönüm noktası, karar noktası olacaktırö dedi.

ôGERİLİM STRATEJİSİ TAKİP EDİLİYORö

Televizyon kanallarının sabahın erken saatlerinden, gece 24. 00'e kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın faaliyetlerini anlattığını, danışıklı dövüş toplantıları düzenlendiğini, Başbakan'ın istemediği soru soran gazetecileri azarladığını ifade eden Bahçeli, ôBu milleti şartlandırmaya ve aklını çelmeye çalışıyor. Gözünde bir rahatsızlık olduğu kanaatindeyim. Çünkü miyop olduğu şekliyle hanedanlarını, yandaşlarını, yakınlarını, işbirlikçilerini görüyor. Dokuz yıl içinde hepsi palazlanmış, beslenmiş, Türkiye AKP'li yeni sermaye sahibi insanları haline gelmiş onlarla yaşıyor, onlarla görüşüyor zannediyor ki Türkiye'nin alayı böyle. Gerçek bu değil. Ülkemizin önemli sorunları bulunuyor. Bunların başında bin yıllık kardeşliğimiz vatan bütünlüğümüz, milli devlet, üniter yapı, tartışılıyor sorgulanıyor. Türkiye'de gerilim stratejisi takip ediliyor, cephelere kamplara ülke ayrılıyor. Birini kendileri temsil etmiş oluyor, geri kalanların hepsini de bir başka kampın içine koyarak masumiyet mağduriyet rolü oynayarak milleti kandırıyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi şimdi de adını değiştirmiş. Adı Aldatma ve Kandırma Partisi'dirö diye konuştu.

BAŞBAKANA YÜKLENDİ

Başbakan Revep Tayyip Erdoğan'ın halka yalan söylediğini iddia eden Bahçeli, Başbakan'ın kendine yeni bir rol biçtiğini, gelecek dönemi ustalık dönemi olarak tanımladığını vurgulayarak, ôUstalık dönemi diyor Sayın Başbakan. Milleti aldatmayınız, her zaman yalan söylemeyiniz. Bu milletimiz temizdir saftır, kendisini yönetenlere inanır. Ona saniyen destek verir, ama salisen yalanı yakalarsa yere çalmayı da bilirö diye konuştu. Başbakan'ın çıraklık dönemini gaflet, kalfalık dönemini delalet dönemi olarak tanımlayan Bahçeli, ôÇıraklığın bir felaket, teslimiyetçi bir politika. Ekonomide sat kurtul, milli meselelerde ver kurtulcusun, yakınlarınla işbirlikçilerinle kazan kazan oyuncususun. Bu dönemin çıraklık değil gaflet dönemidir. Kalfalık döneminde tarihi hatalar yapıyorsun, demokratik açılım zırvasıyla Türkiye'yi yıkıma, etnik tartışmaya, inanç temelinde bir ayrıştırmaya götürüyorsun. Kalfa değil delalet dönemini yaşıyorsun. Üçüncü dönem ustalık döneminde anayasayı yeniden yazacağım, ileri demokrasi, özgürlük olacak diyerek İmralı canisinin 154 maddelik yol haritası ve PKK'nin bütün basın aracılığıyla ortaya koyduğu taleplerle örtüşen bir anayasayla millet huzuruna geleceksen bu dönem ustalık değil Allah muhafaza ihanet dönemi olacaktır. Bu iktidara bir dur demenin zamanı gelmiştir. 12 Haziran'da bu felakete dur diyelim. Yoksa, Yeni Türkiye uydurmasıyla bölünen bir Türkiye arzulayanlara bu ülkeyi peşkeş çekemeyiz. Bunun vebali yüksektir, bu vebali de kaptırmamalıyızö dedi.

AKP Hükümeti'ni çıldırmış bir iktidar olarak tanımlayan Bahçeli, çılgın projelerle halkı aldatıldığını, anayasa değişiklikleriyle kandırılmaya çalışıldığını söyledi. Bahçeli, ôBugün çıldırmış bir iktidar çılgın projelerle milleti aldatıyor, anayasa değişiklikleriyle kandırmaya çalışıyor. Üçüncü dönemi istiyor. Tükenmiş, yıpranmış bir iktidarın hiç söyleyecek sözü yok. Sayın Başbakan niye ısrar ediyorsun, niye çekilip gitmiyorsun. Suriye'ye, Libya'ya çekilin gidin diyorsun da niye sen çekilip gitmiyorsun. Çünkü korkuyorsun, gecelerin uykusuzdur. Kabus görüyorsun. İktidar olamazsan Bozkurtlar ensemde dolaşıyor, beni mutlaka Yüce Divan'a gönderirler diyorsun. Onun için Bozkurtlar'a her türlü ahlaksızca iftiralarda bulunuyorsun. Ama milliyetçi hareket oldukça bu milleti, devleti yok edemezsin. Karanlık dünyadan kendini kurtar, kendine dönö diyerek ağır ifadelerle Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

İŞSİZLİK SORUNU

Türkiye'de 6 milyon işsiz, 13 milyon yoksul olduğunu, işsizliğin en önemli sorunlardan biri olduğunu söyleyen Bahçeli, yılda yüzde 7 kalkınma hızıyla 700 bin kişiye iş sağlayacaklarını, Türkiye'deki işsizlik, yoksulluk, asayişsizliği önleyeceklerini söyledi. Bahçeli, yoksulluk ve işsizlikle beraber göç sorunun ortaya çıktığını söyledi. Köylerden ve küçük kentlerden büyük kentlere göç olduğunu belirten Bahçeli, ôİş bulamayanlar ya suç unsuruna karışıyor ya da ahlaksız kötü alışkanlıklara yöneliyor. Kadınlarımız İstanbul'un karanlık dehlizlerinde yok oluyor. Yoksullukla aile içi şiddet artıyor. Kadınlarımız şiddete maruz kalıyor. Kısa bir süre önce 300 kadın katledildi, ormanlara ve değişik yerlere atıldı. Ülke genelindeki 52 sığınma evi dolduö dedi.

Bahçeli, konuşmasının ardından mitinge katılanlara beyaz ve kırmızı karanfil attı, Denizli milletvekili adaylarıyla birlikte poz vererek destek istedi, ôBizler sizleri karşılıksız, ölesiye seviyoruz. Oy verseniz de vermeseniz de sevmeye devam edeceğiz. Tahrip olan bir Türkiye'de işsizliği, yoksulluğu, terörü ortadan kaldırmak istiyorsak bu defa sırtınızı dönmeyin. Bir oy verin iktidar olalım. Denizli'den bu değerli kardeşlerimi Ankara'ya yanıma göndermenizi istiyorumö dedi. Bahçeli'ye İl Başkanı Zafer Kaplan, kentin simgesi olan gümüşten yapılma Horoz maketi hediye etti. Horoz maketini alan Bahçeli, ôHoroz'un yanına da bozkurt çok güzel yakışır biliyor musunuz? ô dedi. Bahçeli, mitingin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title