Haberler

"Bozburun Sınır Kapısı Gümrük Olmalı"

Elefterias Papakalodoukas, Marmaris ile Yat Turizminin Gelişmesini İçin Bozburun Sınır Kapısı'nın Bir An Önce Gümrüğe Dönüştürülmesini İstediklerini Söyledi.

Yunanistan'ın Simi (Sömbeki) Adası Belediye Başkanı Elefterias Papakalodoukas, Marmaris ile yat turizminin gelişmesini için Bozburun Sınır Kapısı'nın bir an önce gümrüğe dönüştürülmesini istediklerini söyledi.

9 yıldır Simi Adası Belediye Başkanı olan Elefterias Papakalodoukas, çeşitli temeslarda bulunmak üzere beraberindeki belediye meclis üyeleriyle Marmaris'e geldi. Türk dostlarının gösterdiği yakınlık nedeniyle kendisini ülkesinde gibi hissettiğini belirten Papakalodoukas, Türkiye'ye geliş nedenlerinin Simi Adası'na önemli turizm girdisi sağlayan yatçılarla görüşüp, aralarında herhangi bir problem varsa çözmek olduğunu söyledi. Simi Adası'na en çok turistin Türkiye'den geldiğine dikkati çeken Papakalodoukas, "Geçen yıl Simi'ye Türkiye'den 6 binden fazla yat yanaştı. Bu yatların büyük bölümü İstanbul, Bodrum ve Marmaris'ten geliyor. Ada esnafı bu durumdan çok memnun. Bu yatlar için çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Türkiye'den gelenler arasında en çok parayı İstanbul'dan gelen yatçılar harcıyorö dedi.

Geçen yıl, Simi'ye 8 deniz mili mesafedeki Marmaris'in Bozburun Beldesi'nde, bir sınır kapısı açıldığına dikkati çeken Papakalodoukas, "Ancak, burada bazı eksiklikler var. Bozburun Sınır Kapısı'nda gümrük yok. Bu nedenle Simi'den çıkan yat ve feribotlar Bozburun'a yanaşamıyor. Kısacası Simi'den Bozburun'a yolcu gönderemiyoruz. Bu sınır kapısının bir an evvel gümrük haline getirilmesi, her iki halk için faydalı olacaktır. Bu yönde girişimlerimiz sürüyor. Sorunlar ortadan kalkınca ticaretimizde gelişecektirö dedi.

Simi Adası'nın ekonomisine katkı sağlamak için belediyelerine ait bazı adacıkların kiralandıklarına vurgulayan Papakalodoukas, ancak bu adarın turizm amacıyla değil daha çok balık çiftliği olarak değerlendirildiğini kaydetti.

İki ülke arasında kültürel ilişkilerinde son zamanlarda geliştiğini ifade eden Papakalodoukas, "Yunan ulusal kanallarında, yaklaşık 10 Türk dizisi oynuyor. Bu dizilerden Yunan halkı Türkçe öğrenme başladı" dedi.

Beraberindeki heyetle üç gün Türkiye'de kalacak olan Papakalodoukas bugün Muğla Valisi Fatih Şahin'i ziyaret edecek. Perşembe günü de Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ile görüşecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title