Haberler

Boykota Hangi İller Uydu?

Güncelleme:

BDP'nin Eğitim Boykotuna Bazı İller Uymadı Bazılarında "Biji Serok Apo" Sloganları Atıldı.

HAKKARİ'DE SINIFLAR BOŞ KALDI

KÜRT Dili ve Eğitim Hareketi (TZP-Kurdi) 'nin anadilde eğitim talebiyle başlattığı "Okulları boykot" karına, Bitlisliler uymazken, Van'da kısmen, Hakkari ve ilçelerinde ise boykot çağrısı etkili oldu. Vekilelir çocuklarını okula göndermemesi yüzünden okul heyecanının yaşanmadığı Hakkari ve ilçelerinde sadece görev yapan çok az sayıda mamur çocuklarını okula gittiği gözlendi. Hakkari Vali Vekili Davut Sinananoğlu, öğrencilerin ilk hafta okula gitmemesinin nedeninin "Boykot" olmadığını söyledi. Sinanoğlu, geçmiş yıllarda da benzer durumların yaşandığını belirtti.

 

ÖĞRENCİLERİN YERİNE ÖĞRETMENLER SIRAYA DİZİLDİ

Hakkari kent merkez ile ilçelerindeki İlköğretim, Lise, YİBO ve PİYO'larda 2010-2011 eğitim-öğretim yılında okul heyacanı yaşanmadı. Çok az sayıda öğrencinin okula gittiği Hakkari ve ilçelerindeki bazı okullarda, açılış törenleri öğretmenlerin de katılımıyla okunana İstiklal Marşı'ya başladı. Hakkari ve ilçelerinde geçen pazar günü yapılan referandum benzeri bir havanın yaşandığı Hakkari ve ilçelerinde çok az sayıda öğrencinin okula gitmesi yüzünden okul önleri ve sınıflar boş kaldı.

ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPMADI

Hakkari il merkezinde 13 lise ve 20 ilköğretim okulunda 22 bin 229 öğrencinin eğitim gördüğü belirtilirken, Hakkari Vali Vekili Davut Sinanoğlu, bunun nedeninin "Boykot" değil ilk haftadan kaynaklandığını söyledi. Sinanoğlu"Yaptığımız araştırmalara göre, geçen yıl da okulun ilk haftasında öğrencilerin yüzde 95'inin okula gitmediğini tespit ettik. Burada boykot kararını uygulayan çok az kişi var. Bana göre okulun ilk haftası oludğu için öğrenciler gitmiyor" dedi. Hakkari Kurdi-Der Hakkari Temsilcisi Eyüp Bor ise Hakkarili öğrencilerin yüzde 95'nin anadilleri için okullara gitmeyip, boykot kararını uyguladıklarını belirtti. Bu arada, asker ve polis çocuklarının en çok olduğu bin 700 öğrenci kapasiteli Hakkari Cumhuriyet ilköğretim okulunda sadece 50 civarında öğrenci ders başı yaptığı gözlendi. Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde de benzer durumlar yaşandı.

VAN'DA KISMEN BOYKOT

Van'da ise özellikle göçeden ailelerin çoğunlukta yaşadığı mahallelerdeki okullar boş kaldı. İlçelerinde ise şu ana kadar bir olumsuzluk yaşanmadı. Van'da 3 bin öğrenci kapasiteli Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda sadece 30 öğrenci ders başı yaptı. Göçeden ailelerin yaşadığı bu mahalledeki okul önünde zırhlı araçlar geniş güvenlik önlemi aldı. Kurdi-Der Van Temsilciliği okul önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Dernek temsilcisi Garip Yaviç, Eğitim Sen Şube Başkanı Lezgin Botan ve BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş katılırken, basın açıklamasını okula gitmeyen yaklaşık 50 önlüksüz çocuk da izledi. Kurdi-Der Temsilcisi Garip Yaviç, Kürtçe yaptığı açıklamada, anadilde eğitimin bir hak olduğunu, Mill Eğitim'in de buna çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

POLİSTEN "ÇOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERİN" ÇAĞRISI

Van'da göçeden ailelerin yaşadığı mahallelerde polis zırhlı araçlarla sürekli dolaşarak aillere "Çocuklarınızı okula gönderin" çağrısında bulundu. Bu arada, polis zırhlı araçlarının yakınında toplanan bazı çocuklar, zafer işareti yapıp "Bi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title