Haberler

Bosna Hersek'te, Başbakan Erdoğan İçin Dua Edilecek

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde eğitim gören Türk ve Boşnak öğrencilerin girişimiyle, başkent Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde, Cuma namazının ardından Başbakan Erdoğan için dua edilecek Ülke genelindeki 34 tekkede de Başbakan Erdoğan için dua edilecek.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua edilecek.

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olaylar dolayısıyla Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) öğrencilerinin girişimi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Gazi Hüsrevbey Medresesi öğrencileri ve merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurucusu olduğu Demokratik Eylem Partisi (SDA) Stari Grad Teşkilatı'nın desteğiyle yapılacak etkinlikte çok sayıda kişi, Cuma namazında tarihi Gazi Hüsrevbey Camii'nde bir araya gelecek. Kılınacak cuma namazının ardından Gazi Hüsrevbey Camisi'nde Başbakan Erdoğan'a destek amacıyla dua edilecek.

Etkinliğin organizatörlerinden Musa Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mayıs 2013'te Gezi olaylarıyla başlayan Türkiye'yi zayıflatma girişiminin 17 Aralık'ta yeniden zirve yaptığını belirterek, Türk ve Boşnak öğrencilerle yaptıkları görüşmeler sonucunda hem Başbakan Erdoğan'a destek olmak hem de milli iradeye saygıya vurgu yapmak amacıyla böyle bir yol belirlediklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın Pakistan ziyareti dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı konuşma esnasında kullandığı "Bize Bosna'nın duaları yeter" ifadelerinden yola çıkarak böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Köse, Cuma namazı çıkışında, öğrenciler ve diğer vatandaşlarla birlikte Türkiye için dua edeceklerini ifade etti.

"Türkiye koşamazsa, Bosna yürüyemez" diyen Köse, Bosna Hersek İslam Birliği Riyaseti'nin onaylaması halinde, benzer etkinliği tüm Bosna genelindeki camilerde yapmayı planladıklarını belirtti.

Bu arada, Bosna Hersek'in kanaat önderlerinden ve savaş döneminde Bosna Hersek Ordusu'na bağlı 7. Müslüman Tugayı'nın komutanı General Halil Brzina da etkinliğe destek olacak. Brzina'nın girişimiyle Başbakan Erdoğan'a ve Türkiye'ye destek olmak amacıyla ülke genelindeki 34 tekkede dualar edileceği öğrenildi.

Öte yandan, ülkenin en büyük şehirlerinden Zenica'da da çeşitli sivil toplum örgütleri önümüzdeki hafta Başbakan Erdoğan'a destek amacıyla basın açıklaması yapacağı kaydedildi.

Bu arada, geçen hafta Cuma günü de nüfusunun yaklaşık 20'si Boşnak ve Arnavut Müslümanlar'dan oluşan Karadağ'da, İslam Birliği'nin (Diyanet İşleri Başkanlığı) kararıyla ülkedeki bütün camilerde cuma namazında Başbakan Erdoğan için dua edilmişti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Aliya İzzetbegoviç Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title