Haberler

Bosna Hersek ile İşbirliği Gelişecek

Bosna Hersek ile ilişkileri geliştirmek amacıyla Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında toplantı düzenlendi.

Bosna Hersek ile ilişkileri geliştirmek amacıyla Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında toplantı düzenlendi.

Vali Bektaş'ın makamında yapılan toplantıya Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Vali Yardımcısı Yakup Tat, Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Genel Sekreteri Cenita Kocaman, Proje Müdürü Samir Vildiç, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Koordinatör Vekili Buket Turamanlar, Manisa Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener katıldı.

Toplantıda kendilerini kabul ettiği için Vali Bektaş'a teşekkür eden BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman, "Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı olarak sayın valimizin önderliğinde Zafer Kalkınma Ajansı ile Bosna Hersek'teki Kalkınma Ajansı NERDA Ajansı arasında bir işbirliği geliştirmiştik. O işbirliği hızlı bir şekilde ilerledi ve kalkınma ajanslarımız ortak 2 tane proje yapmaya başladılar. Onun dışında biz Bosna-Hersek ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştiren bir vakıfız. Sayın Valimizin de desteğini alarak Manisa Bölgesi iş dünyası ile Bosna-Hersek'in iş dünyalarını buluşturmak, bir araya getirmek istiyoruz. Bosna Hersek'teki iş fırsatlarından Manisa'daki iş dünyasının haberdar olmasını ve bundan faydalanmasını istiyoruz. Bu çerçevede hizmet veren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Aynı zamanda üniversiteler arası işbirliği, belediyeler arası işbirliği, bizim geliştirmek istediğimiz alanlar arasında. Onu da sayın valimizin desteği ile üniversiteler arası işbirliğinin gelişmesinde vesile olarak öğrenci değişimleri, çeşitli bilimsel çalışmaların yapılması, öğretim üye değişimleri ve daha birçok sonradan gelişecek konulara aracılık etmeye geldik. Bizi kabul ettiğiniz teşekkür ederiz" dedi.

Vali Erdoğan Bektaş da, "Bir süre önce BİGMEV' yönetim kurulu başkanı Muzaffer Çilek Bey'den teklif almıştık. Bosna-Hersek'le alakalı bir kısım çalışmalarımız olacak, siz de gelebilir misiniz demişlerdi. Biz de orada NERDA diye bir ajans var, NERDA ile bizim Zafer Kalkınma Ajansı arasında bir diyalog başlattık. Bugün de hem iki ajans arasında hem Manisa ile Bosna Hersek arasında nasıl bir şeyler yapabiliriz arayışı için bir toplantı düzenliyoruz. Ben kendilerine hoş geldiniz diyorum. Umarız iki taraf için de faydalı işlere vesile olur. Bosna Hersek bizim için önemli, Bosna Hersek için de bizler önemliyiz, Türkiye önemli. Manisa'nın bir şekilde dışa açılması lazım. Bu sanayi ve iş adamları çerçevesinde olabilir, üniversite çerçevesinde olabilir, turizm çerçevesinde olabilir. Başka işbirlikleri konuları geliştirilebilir, bütün bunları irdeleyeceğiz, umarız bir işe yarar" şeklinde konuştu.

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki kadim ilişkilerin sürdürülebilir olarak canlandırılması vizyonu olan BİGMEV misyon olarak, Türkiye'den Bosna Hersek'e yatırımın artırılması, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye ticaretin arttırılması, karşılıklılık esaslı stratejik işbirlikleri oluşturmak, Bosna Hersek'in gelişme ve kalkınmasına katkıda bulunmak, iş dünyaları arasında sürdürülebilir ilişkiler kurmak, Bosna Hersek ve Türkiye arasında kültür, sanat ve spor alanındaki faaliyetlerin geliştirilmesi, eğitim döneminde ve sonrasında değişim programlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması, Bosna Hersek dışında yaşayan Bosnalıların aralarındaki ve ülkeleriyle olan ilişkilerin güçlendirilmesini belirlemiş bulunuyor. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title