Haberler

Boş Havuzbaşında, Şişme Havuzda Serinleme

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yazlık bir sitededen ev alan Norveçli aileler, sitenin havuzuna su doldurulmasına izin verilmemesini protesto için, boş havuzbaşında şişme plastikten havuza girdi.

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yazlık bir sitededen ev alan Norveçli aileler, sitenin havuzuna su doldurulmasına izin verilmemesini protesto için, boş havuzbaşında şişme plastikten havuza girdi. Siteyi yapan firmanın temsilcisi olduğunu iddia eden bir kişinin, havuzu doldurmak için kendilerinden ek para istediğini ileri süren yabancılar, avukat tutup haklarını aramaya karar verdi. Tepki amacıyla boş havuzun kenarında şişme plastik havuza giren Irene Presterud, "Güzel bir hayal ile Alanya'ya geldik, ancak hayalimiz kabusa döndü" dedi.

Alanya'ya bağlı Oba Beldesi'nde, An-tik İnşaat Yapı İnşaat Turizm Ticaret A.Ş. tarafından yapımına 2006 yılında başlanan ve geçen yıl tamamlanarak satılan 85 daireli 'Lilian Heights Sitesi'nde, genellikle Norveçli ailelerden oluşan daire sahipleri zor günler geçiriyor. İnşaatı yapan firma tarafından görevlendirildiğini iddia eden Hasan Güven adındaki kişinin, sürekli kendilerine baskı yaparak ek para istediğini öne süren yabancı aileler, vermeyince de bu kişinin zaman zaman elektrik ve sularını kestiğini söyledi. Son olarak bu kişi tarafından, sitedeki havuza su doldurmalarına da izin verilmediğini belirten yabancılar, tepki amacıyla boş havuz kenarında güneşlenip, içi su dolu şişme plastik havuzlara giriyor. Ankara merkezli olduğu belirtilen firmadan başka bir yetkiliye de ulaşamayan aileler, avukatları aracılığıyla hak araşıyına girişti.

'GİDİP OTELDE KALDIM'

1 yıl önce 553 bin 850 Norveç Kronu ödeyerek dairesinin tapusunu aldığını belirten site sakinlerinin sözcüsü Irene Presterud şu iddialarda bulundu:

"Geçen yaz Hasan Güven adında birisi çıkıp bizi yönetmeye kalktı. Kontrata göre 10 daire satıldıktan sonra site yönetimi kurulması, ortak giderler ve daire başı düşen aidatın belirlenmesi şart. Sitede oturanlar adına sözcü olduğum için bu kişi beni suyumu, elektriğimi kesmekle ve dava etmekle tehdit etti. Söylediklerini de yaparak aralıklarla su ve elektrik panolarını kilitledi. Evde yaşamak mümkün olmayınca kendi evim varken gidip otelde kaldım."

'HAVUZU DOLDURTMAMIZI ENGELLİYOR'

Hasan Güven'in siteye ait havuza su doldurmalarına da izin vermediğini kaydeden Presterud, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Yaz geldi, tatil yapacağız. Ancak anlaşma yaptığımız şirketin havuza su doldurmasına ve bakım yapmasına da engel oluyor. Firma kapıya kadar geldi, ancak havuzun doldurulmasına müsaade edilmediği için geri döndü. Bu durumdan çok rahatsızız. Güzel bir hayal ile Alanya'ya geldik, ancak şu olanlardan dolayı bu hayalimiz kabusa döndü. Havuz doldurulmadığı için tepki olarak havuz başına plastik havuz koyduk. Güneşlenmek istediğimizde boş havuz başındaki şezlonglara yatıp, içi su dolu plastik havuza giriyoruz."

Güzel bir tatil planıyla Alanya'ya geldiklerini, ancak bu yaşadıkları karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını belirten site sakinlerinden Arild Andersen de, "Paramı ödeyeli 1 yılı geçti, halen tapumu bile alamadım. Firmadan kimseye de ulaşamıyoruz. Bu durumdan çok rahatsızız" dedi.

'ŞİRKETİN KAYDI YOK'

Site sakinlerinin avukatı Süleyman Oktay ise, "Hasan Güven kimdir, necidir, belli değil. Şirketin varlığını kanıtlayabilirsek ihtarname çekeceğiz. Vergi kayıtlarında, sözleşmedeki isimde bir şirket gözükmüyor. Vergi numarasına girdiğimizde başka bir işyeri çıkıyor. Şimdiye kadar ne şirket yetkilileriyle ne de şirketin avukatlarıyla görüşebildim. Ama bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Teoman ERİŞ /ALANYA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title