Haberler

Bolu'da İl Gümrük Müdürlüğü Açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Bugün Türkiye'de bulunan bütün bakanlıkların hedefi dış ticaret açığını kapatmak.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Bugün Türkiye'de bulunan bütün bakanlıkların hedefi dış ticaret açığını kapatmak. Çünkü dış ticaret açığı, cari açığın önemli kısmını teşkil ediyor" dedi.

Bolu Gümrük Müdürlüğü düzenlenen törenle hizmete girdi. Organize Sanayi Bölgesinde müdürlük binasının önünde açılış töreni düzenlendi. Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Gümrük ve  Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile daire amirleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, Bolu'da 1999 yılında tasarruf gerekçesi ile kapatılan gümrük müdürlüğünü tekrar açmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Gümrük müdürlüğünün tekrar hizmete açılması, hem Bolu'nun, hem de Türkiye'nin bu süre zarfından nereden nereye geldiğinin en bariz örneği. 1999 yılında tasarruf tedbirleri kapsamında dış ticaret hacminin işlemlerini yapan müdürlük kapandı. Hamdolsun, yine aynı yerde güçlü bir Türkiye'nin güçlü bir hizmet birimi olarak bugün burada hizmet verecek" ifadesini kullandı.

Metin, cari açığın kapatılması adına çok büyük bir çalışma içinde olduklarını da ifade ederek, "Bugün Türkiye'de bulunan bütün bakanlıkların hedefi dış ticaret açığını kapatmak. Çünkü dış ticaret açığı, cari açığın önemli kısmını teşkil ediyor. Dış ticaret açık noktasında da yine Bolu bu farkın kapanmasına hizmet eden bir il. Yaklaşık 400 milyon dolarlık bir dış ticaret fazlası vermekte Bolu. Yani, gönderdiği aldığından fazla ürettiği katma değer daha fazla, o nedenle ben bu katkıyı veren özel sektörün temsilcilerini, oda başkanımızın şahsında tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Metin Türkiye Aydın Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title