Haberler

Bölgesel Lig'de Malatya Derbisi

Bölgesel Amatör Lig’de(BAL) yer alan Malatya takımları yarın kozlarını erteleme maçında paylaşacak.

Bölgesel Amatör Lig'de(BAL) yer alan Malatya takımları yarın kozlarını erteleme maçında paylaşacak.

Hafta sonunu Ovacık galibiyetiyle geçiren 44 Malatyaspor ve deplasmandan 1 puanla dönen Yeşilyurtspor, Yeşiltepe Stadı'nda oynanacak maç öncesi hazırlıklarını tamamladı. BAL'da 3. hafta oynanması gereken 44 Malatyaspor - Yeşilyurtspor maçı yarın oynanacak. Malatya'nın aynı lig ve gruptaki iki takımını karşı karşıya getirecek müsabaka yarın Yeşiltepe Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak.

İSTATİSTİKLER 44 MALATYASPO'DAN YANA

Ev sahipliğini 44 Malatyaspor'un yapacağı derbi maçta tüm istatistiklerde sarı kırmızılı takımın ezici üstünlüğü bulunuyor. Daha önce bu ligde oynadıkları İl Özel İdarespor ve Malatya Yeşilyurtspor'a karşı hiç mağlubiyeti bulunmayan 44 Malatyaspor, bu yıl da rövanşı kaptırmak istemiyor. Yeşilyurtspor olmadan önce İl Özel İdare ismiyle 44 Malatyaspor ile karşılaşan Yeşilyurtspor, geride kalan 5 sezonda hiç galip gelemedi. Yarınki maça misafir takım olarak çıkacak turuncu yeşilliler şeytanın bacağını bu kez kırmak istiyor.

"44 MALATYA'DA 2 EKSİK VAR"

44 Malatyaspor'da geçtiğimiz hafta içi yaşanan gelişmeler can sıksa da futbolcuların kendi arasında birlik beraberlik üst düzeyde bulunuyor. Kırmızı kart cezalısı olan Zafer ve Oğuzhan'ın 3. haftaya yansıyan cezaları bu maçta infaz edileceği için 44 Malatyaspor bu maça iki önemli oyuncusundan yoksun çıkacak. Sarı kırmızılı takımda sakatlığı nedeniyle bu hafta Ovacık maçında forma giyemeyen kaptan Cuma Nasır'ın durumu ise yarın maç saatinde belli olacak. Bu sezon aldığı istikrasız sonuçlar nedeniyle bir türlü istenilen çıkışı yapamayan Yeşilyurtspor da ise moraller bozuk. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında üst üste 4 galibiyet alarak mağlubiyeti unutan turuncu yeşilliler, aynı çıkışı bu sezon bir türlü gerçekleştiremedi. Üst üste 2 maç kazanamayan Yeşilyurtspor, ilk 6 maçında diğer sezonlara göre en çok puanını toplasa da iyi oynadığı maçları tabelaya bir türlü yansıtamadı. Son olarak zayıf rakibi Belenspor karşısında 2 puan bırakan turuncu yeşillilerde önemli bir sakat ya da eksik oyuncu bulunmuyor.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK 44 MALATYA'DA

Yarın oynanacak Malatya derbisinde her iki takım arasında bulunan 1 puanlık fark ise 44 Malatyaspor'a psikolojik rahatlık sağlıyor. Ligde zorlu bir fikstüre girecek olan 44 Malatyaspor rakibini kendi altında tutarak bulacağı fırsatları değerlendirmenin yolunu arayacak. Yeşilyurtspor ise kazanarak hem kaybettiği basit puanları telafi etmek hem de yeni bir galibiyet serisinin fitilini ateşlemeyi hedefliyor.

YEŞİLYURT AZ ATTI, ÇOK YEDİ

Bu sezon oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan 44 Malatyaspor, rakip ağları 9 kez sarsarken, kalesinde 4 gol gördü. Aynı periyotta 3 kez galibiyet, 1 beraberlik ve 2 de mağlubiyet alan Yeşilyurtspor ise kalesinde 7 gol görüp, 8 gol kaydetti. Bu maç öncesi 44 Malatyaspor 11 puanla 4. Yeşilyurtspor ise 10 puanla 6. sırada yer alıyor. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatyaspor Yeşiltepe Ovacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title