Haberler

Bölge Parkı Mart’ta Açılıyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İle Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İnşaatı Devam Eden Esenler Bölge Parkı Ve Kent Ormanı'nda İncelemelerde Bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, inşaatı devam eden Esenler Bölge Parkı ve Kent Ormanı'nda incelemelerde bulundu. Topbaş, yaklaşık 50 dönümlük Bölge Parkı'nın Mart ayında hizmete gireceğini söyledi.

Esenler Havaalanı Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Mart ayında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı bir törenle temeli atılan Bölge Parkı'nın inşaatı tamamlanmak üzere. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yaklaşık 50 dönüm alan üzerinde kurulan ve Esenler'in en büyük parklarından birisisi olan Esenler Bölge Parkı ve Kent Ormanı'ndaki son durumu yerinde gördü. Basın mensupları ile parkı gezen Topbaş, park hakkında gazetecilere bilgi verdikten sonra, "Bu park Esenler'e nefes aldıracak.

Eskiden gece saatlerinde insanların buradan geçmeye cesaret edemediği, madde bağımlıların mekanı haline gelen bu alanı Esenler Belediye Başkanımızın da desteği ile insanların buraya gelmek için can attıkları, gezip- dolaşacakları, kaynaşabilecekleri bir yer haline getirdik. İstanbul'un her noktasına kolay ulaşım imkanı olan bölge, bundan sonra Esenler'in cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek" dedi.

Mahallede emlak değerleri arttı

Yürüyüş yollarından fitness aletlerine, voleybol, basketbol ve mini futbol sahalarından fıskiyeli havuza, piknik alanından ahşap pergolalara kadar çok amaçlı olarak dizayn edilen parkın mahallede emlak değerlerini de artırdığını söyleyen Topbaş, park alanın ve çevresindeki binaların eski ve yeni halini de basın mensuplarına göstererek, "Şimdi mahalledeki daire fiyatlarında 30-40 binlere varan artışlar oldu.

Sadece Esenler'de değil İstanbul'un her yerinde aktif yeşil alan miktarını artırmaya çalışıyoruz. Görevi devraldığımızda 30 milyon metrekare aktif yeşil alana sahip İstanbul'a 18 milyon metrekare daha yeşil alan kattık. Milyonlarca ağaç diktik. İstanbul'un iklimi ve ekolojik hayatı değişti" şeklinde konuştu.

Bir milyon 2 bin 11 dikeceğiz

Dün Çevre ve Orman Bakanı ile bir görüşme yaptığını aktaran Topbaş, "İstanbul'un bazı bölgelerinde bu sene içinde toplam 1 milyon 2 bin 11 adet ağaç dikmeyi kararlaştırdık. Hedefimiz, İstanbul'un aktif yeşil alanını artırmak ve çevresel tüm olumsuzlukları ortadan kaldırarak şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek" şeklinde konuştu.

Mart'ta hizmete giriyor

Esenler'de geçmiş dönemde de yatırımlar yaptıklarını ancak istedikleri şekilde proje gelmediği için biraz göz ardı edildiğini kaydeden Topbaş, "Şimdi eski açıklarımızı kapatmaya çalışıyoruz. Esenler'de ulaşımdan çevreye, altyapıdan kentsel dönüşüme kadar büyük çaplı yatırımlarımız devam ediyor. Eskiden insanların girmeye korktukları, bundan sonra buraya gelmek için yarışacakları bu Bölge Parkı'nı Mart ayında hizmete açacağız " dedi.

Cadde üzerinde vatandaşla yemek

Esenler Bölge Parkı'nda vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Topbaş, bir ahşap pergalanın montajını da bizzat kendisi yaptı. Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş. ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Esenler Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Havaalanı Mahalle Muhtarı Bekir Demircan başta olmak üzere diğer ilgililer ile birlikte parkın boydan boya gezen Topbaş ve Göksu, daha sonra Havaalanı Mahallesi'nde esnaf ziyaretlerinin ardından Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatının başladığı (eski ABBAET Gömlek Fabrikası) binanın önünde cadde üzerinde kurulan masalarda vatandaşlarla birlikte lahmacun, börek ve poğaça yediler.

Topbaş, cadde üzerinde kurulan ve üye kaydının yapıldığı Ak Parti standını da ziyaret ederek bazı vatandaşları kendisi üye yaptı. Topbaş, daha sonra makam arabasının direksiyonuna geçerek Esenler'den ayrıldı.

Rakamlarla Esenler Bölge Parkı:

Toplam alan: 45.072 metrekare

Yeşil alan: 28.871 metrekare

Çim alana: 27.816 metrekare

Sert zemin: 10.021 metrekare

Oyun alanı: 1.596 metrekare

Spor alanı: 4.228 metrekare

Havuz alanı: 361 metrekare

Koşu parkuru: 616 metre

Piknik alanı: 620 metrekare

Ahşap pergola: 18 adet

Ağaç sayısı: 650 adet

Çalı-gül sayısı: 9.000 adet

Oyun grubu: 6 adet

Piramit Tırmanma Ağı: 2 adet

Fitness Aleti: 3 takım (30 adet)

Mini futbol sahası: 1 adet

Basketbol sahası: 1 adet

Tenis sahası: 1 adet

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Bakmadan Geçme

CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title