Haberler

Bodrum Yaza Hazır

Bodrum Belediyesi, yerel seçimlerin ardından yaz sezonu öncesinde yarımada genelinde başladığı çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

Bodrum Belediyesi, yerel seçimlerin ardından yaz sezonu öncesinde yarımada genelinde başladığı çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

Yerel seçimlerin ardından belde belediyelerinin kapanmasıyla Bodrum Belediyesi, tüm yarımadaya hizmet vermeye başladı. Geçiş sürecinde hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınmasının ardından sahada başlatılan çalışmalar sürüyor. Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yaz sezonu için Bodrum merkez başta olmak üzere; Bitez, Ortakent, Konacık, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Yalı ve Mumcular mahalleleri ile mahalle olan köylerde çalışmalar yapılıyor. Asfaltlama, yol, parke döşeme, plaj düzenleme, ağaçlandırma, peyzaj ve bakım onarım gibi çevre düzenlemelerine hız veren ekipler, çalışmaların büyük bir kısmını tamamladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yerel seçim sürecinin ardından beldelerin kapanmasıyla önceliği, yeniden yapılanma çalışmalarına verdiklerini, sezona hazırlık çalışmalarını da bir yandan sürdürdüklerini belirtti. Kocadon, "Bodrum genelinde turizm sezonuna hazırlık çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık. Ufak çaptaki bakım onarım çalışmalarımız ise sürüyor. Tüm vatandaşlarımıza, esnafımıza iyi bir sezon geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

5 bölgeye ayrılan Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları planlı çalışmalar kapsamında Eskiçeşme Mahallesi Dayılar Sokak'ta yola yaklaşık 300 ton sıcak asfalt döktü. Ayrıca mahalle olan köylerde de çalışmalarını sürdürüyor. Turgutreis Mahallesi'ni içine alan bölgede; Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Turgut Özal Caddesi ve 4091 Sokak'taki yol çalışmaları da devam ediyor. Bulvar üzerindeki parke taşlar sökülüp düzeltilirken, 4091 Sokak'ın yolu yeniden yapılıyor. Ayrıca Turgut Özal Caddesi'nde de çevre düzenlemeleri gerçekleştiriliyor.

Mumcular ve Güvercinlik mahalleleri ile yeni düzenlemeyle mahalle olan çevre köylerde de Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından güzelleştirme ve bakım, onarım çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Mumcular Parkı'nda boyama, çevre düzeni, havuz bakımı ve ışıklandırma çalışmaları ile Mumcular Düğün Salonu'na giden yolda yapılan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Mumcular Mahallesi'nin girişinde bulunan ve kötü bir görünüme sahip olan moloz döküm alanı da düzenlenerek dolgu alanına dönüştürüldü.

Güvercinlik Mahallesi'nde süren çalışmalarda ise halkın daha rahat denize girebilmesi amacıyla halk plajı yapıldı. Plaja 4 kamyon kum dökülürken denize de sahil güvenlik şeridi çekildi ve sahil boyunca yapılan peyzaj düzenlenmesi kapsamında çiçek dikilerek ot temizliği yapıldı, çiçekliklerin etrafı boyandı. Otopark ise yeniden düzenlenerek kullanıma daha uygun hale getirildi. Güvercinlik meydanını araç trafiğinden kurtarmak için de plastik bariyerler dikildi. İlçe Trafik Komisyonu kararı doğrultusunda sahil yürüyüş yolunda bariyer kuruldu ve sahil araç trafiğinden kurtarıldı.

KÖYLERDE EKSİKLER GİDERİLİYOR

Yerel seçimlerin ardından mahalle statüsüne giren Bodrum'un köylerinde de bakım ve onarım çalışmaları yapılırken, köylerde muhtarlar ve vatandaşlar tarafından iletilen eksikler de sırasıyla gideriliyor. Bahçeyakası ve Çömlekçi mahallelerinde; yol tamiratı, sıcak asfalt dökümü ile ana ve ara sokaklarda genel temizlik, ot biçme ve evsel atıkların toplanması çalışmalarının büyük bir kısmı sona erdi. Çömlekçi'deki güreş alanının genel temizliği ve ot biçme çalışmalarıyla birlikte çocuk parkının boyanması, temizliği ve kumlama çalışmaları da tamamlandı. Çömlekçi Muhtarlık Binası ise boyanarak daha bakımlı bir hale getirildi.

Çamarası - Kurudere mahalleleri istikametinde 1300 metre yol üzerinde asfalt kaplaması yapıldı. Çömlekçi ve Bahçearası mahallelerinde 50 ton rotmix malzeme ile asfalt üzerinde bakım, onarım çalışması yapıldı. Sazköy ve Çamarası mahallelerinde ise 50 ton rotmix malzemenin kullanıldığı bakım onarım çalışmaları sürüyor. Kurudere Mahallesi'nde çocuk parkı yapımı sona erdirilirken, Sazköy Mahallesi'nde ise 500 metre mezarlık yolu yapıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise çalışmaların tamamlandığı bölgelerde çevre düzenleme işlerini gerçekleştirerek, bahçekülü, çalı mine, tagates, rozet, pitos, ateş çiçeği ve zakkum gibi çiçekler dikiyor. Ayrıca yol kenarlarında bulunan otların temizliğini de sürdüren ekipler, kamu alanlarında kalan ağaçların da bakımını yapıyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güvercinlik Turgutreis Çömlekçi Bodrum Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

mehmet bulut:

gelin birde gündoğanı görünhazırmı değilmi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title