Haberler

Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi

Başbakan Erdoğan'ın geçen ay hizmete açtığı 111 tesisten biri olan Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Tesislerinin kullanım hakkının, imzalanan protokolle BOSKİ'ye geçtiği bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay hizmete açtığı 111 tesisten biri olan Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Tesislerinin kullanım hakkının, imzalanan protokolle Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ve Bodrum Su Kanalizasyon İşletmesine (BOSKİ) geçtiği bildirildi.

Bodrum Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) ile Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ve BOSKİ arasında imzalanan protokolle, tesislerin kullanım hakkının Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ile BOSKİ'ye geçtiği belirtildi.

Basına kapalı olarak düzenlenen imza törenine Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, DSİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Başkan Yardımcıları Kemal Şahin ve Bülent Çakan, DSİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Şube Müdürü Ömer Akkurt ve BOSKİ sorumlusu İskender Usal'ın katıldığı kaydedildi.

Mehmet Kocadon yazılı açıklamasında, DSİ ile imzalanan protokolle tesislerin belediyeye devredildiğini bildirdi. Tesisteki çalışmaların bundan sonra Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ile BOSKİ tarafından yürütüleceğini ifade eden Kocadon, "Bizim Bodrum Belediyesi olarak bir sorunumuz yok. Ancak diğer belediyelerde ufak tefek eksiklikler var. Eksiklikleri tamamladıkları zaman onlar da kullanıma hazır hale gelecekler. Diğer beldelerde eksiklerini tamamlayınca 2012 yılının Nisan ayından itibaren Bodrum Yarımadası'na su vermeye başlayacağız" dedi.

Hizmete alınan Muğla Bodrum Yarımadası İçme Suyu ve İsale Hattı 1. kısım, Bodrum Yarımadası İçmesuyu Tesisleri 2. kısım isale hattı ve Bodrum Yarımadası İçme Suyu Arıtma Tesisi ile 9.72 milyon metreküp su arıtılarak 2040'a kadar Bodrum ve çevresinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Ayrıca 2 özel sektör HES ile yılda 241 milyon kilovatsaat enerji üretilecek.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title