Haberler

Bodrum - Sanatçılar, Bu Programdan Yararlanacak

Avrupa Kültür Programı Bodrum'da Tanıtıldı

AVRUPA KÜLTÜR PROGRAMI BODRUM'DA TANITILDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Avrupa Kültür Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Türkiye'den sanatçılara ilişkin programa 26 başvuru olduğunu, bunların dokuzunun kabul edildiği açıklandı. Toplantıya katılan ressam Ender Güzey ise programın kağıt üstünde kalmaya mahkum olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel İrtibat Noktası tarafından Avrupa Kültür Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Bodrum'da yapıldı. Kültürel İrtibat Noktası Sorumluları Hale Ural ve Hakan Tanrıöver'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Türkiye'nin tam üye olduğu AB programlarından olan ve kültürel organizasyonlara destek sağlamak amacıyla oluşturulan program hakkında bilgi verildi. Toplantıyı, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ve yaklaşık 60 kişi izledi.

Hakan Tanrıöver, programın temel hedefinin kültürlerarası diyaloğun artırılması, kültür sektöründe çalışanların ve sanatçıların, kültür ve sanat ürünlerinin uluslararası dolaşımının geliştirilmesi olduğunu söyledi. Tanrıöver, programa üye ülkelerde kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren kurumlara hazırlanacak projeler doğrultusunda hibe desteği verildiğini belirtti. Tanrıöver, ''Kültür kuruluşlarına sınır ötesi iş birliği çalışmaları, kültürel ve sanatsal faaliyetler uygulamaları için destek sağlanmaktadır. Program, Türkiye'de tiyatrolar, dans gurupları, kamu veya özel müzeler, belediyeler, üniversiteler, araştırma merkezleri, kültürel enstitüler, kamu yetkilileri, vakıflar ve dernekler gibi kültür alanında faaliyet gösteren her türlü tüzel kişiliğin faaliyetlerini sınır ötesine taşınmasına olanak sağlayacak' dedi.

Çalışmalarını bireysel olarak sürdüren sanatçıların fondan yararlanabilmek için tüzel kişilik kazanmaları ve şirket haline gelmeleri gerektiğini belirten Tanrıöver, ''"AB fonlarından pay almak isteyen sanatçıların şirket veya tüzel kişilik çerçevesinde en az iki yıl faaliyet göstermiş olması gerekiyor. Ayrıca fondan destek alan sanatçılar sürekli denetim ve kontrol altında tutulacak' dedi.

TÜRKİYE'DEN 9 PROJE KAZANDI.

Hale Ural da, Avrupa Kültür Programı'nın 2007-2013 dönemi için 400 milyon euro bütçesi olduğunu belirtti. Programa 2009 yılında tüm ülkelerden 819 başvuru yapıldığını ve 313 projenin desteklendiğini kaydeden Ural, Türkiye'den başvuruda bulunan 26 projeden 9'unun programdan yararlanmaya hak kazandığını bildirdi. Ural, ''Amacımız bu sayıyı çok daha yukarılara taşımak' dedi. Ural, çok yıllı işbirliği projelerine yıllık 200 bin ile 500 bin, yıllık işbirliği projelerine 50 bin ila 200 bin, edebi çeviri projelerine 2 bin ila 6 bin, üçüncü ülkelerle işbirliği projelerine yıllık 50 bin ile 200 bin euro hibe sağlandığını, bu yıl için son başvuru tarihinin 1 Ekim 2010 olduğunu ve AB'nin projenin toplam bütçesinin yüzde 50'sini karşıladığını belirtti.

Ural, konuyla ilgili geniş bilginin www.ccp.gov.tr sitesinden elde edilebileceğini söyledi.

KİMSE HAYAL KURMASIN

toplantıya katılan Ressam Ender Güzey, anlatılanların ve projenin hayata geçmesinin mümkün olmadığını savundu. Programa kimlerin başvurduğunu merak ettiğini kaydeden Güzey, ''Bu fondan 200 bin Euro destek alacaksanız, 200 bin euro para bulmanız gerekiyor. Bu nedenle hiçbir sanatçı buradan hibe alacak diye hayal kurmasın. Sanatçıya ve sanata destek amacıyla yola çıkılan proje, dayatmalar ve sanatçıyı kontrollerle dolu. Sanatçı kuşatma ve baskı altına alınmak isteniyor. Sanatın yapısına sanatçının ruhuna aykırı bir proje, hayata geçmesi mümkün değil. Bugün bir sanatçının bakanlığa bile ulaşamadığını düşünürseniz bu projeler kağıt üzerinde kalmaktan ileri gidemez' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title