Haberler

Bodrum - Lionslarda Hedef ´Akdeniz´İ Barış Gölü´ Yapmak

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği ile Türkiye Lions Kulubü Tarafından Düzenlenen 13. Uluslararası Lions Akdeniz Konferansı, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 14 Ülkeden 300'ü Aşkın Lions'un Katımıyla Başladı.

ULUSLARARASI Lions Kulüpleri birliği ile Türkiye Lions Kulubü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Lions Akdeniz Konferansı, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 14 ülkeden 300'ü aşkın Lions'un katımıyla başladı.

Bodrum Akyarlar Köyü'ndeki Kefaluka Otel'de, dört gün sürecek konferans öncesinde Türkiye Lions Kulüpleri Geçmiş Konsey Başkanı, Akdeniz Konferansı Türkiye Temsilcisi, Bodrum 2010 Konferansı Başkanı Dr. Metin Taşkent, Tunus Lions Kulüpleri ve Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği İcra Kurulu Başkanı Dr. Mohamed Ben Jemaa, İtalya Lions Kulüpleri Başkanı Massimo Fabio ve Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayri Ülgen ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek konferansın amacı hakkında bilgiler verdi.

Dr. Metin Taşkent, hudutların anlamını ve önemini kaybetmeye başladığı dünyada, hizmetleriyle her geçen gün daha fazla insana ulaşmayı başardığını ileri sürdüğü Uluslararası Lions Kulübü için Akdeniz havzasının dünya barışına ne denli katkıda bulunabileceğini ortaya koyabileceği bir laboratuvar farksız olduğunu söyledi. Bu uğurda lionsların kişisel ve kollektif yeteneklerini ortaya koyabileceği en uygun hizmet sahasının Akdeniz havzası olduğunu vurgulayan Taşkent, ''Akdeniz'in dünyaya örnek olacak bir 'barış gölü' olacağını inanıyorum' dedi.

Üst düzeyde, bilimsel ve kültürel tartışmaların yapıldığı bu konferanslarımıza, diplomatik temsilciler de katılacağını da ifade eden Taşken, ''Konferansta, değişik kültürleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak, çevrenin korunmasına yönelik girişimleri desteklemek, üye ülkeler arasında kendi yönetim çevrelerindeki aktivite ve girişimlerle ilgili bilgi akışını teşvik etmek, Akdeniz kıyısındaki kulüpler arasında ikizleşme programlarını yaygınlaştırmak, lisans ve lisans üstü eğitim gören gençler için eğitim bursu ve staj imkanları yaratabilmeyi teşvik etmek için oluşturulacak projeleri hazırlamayı hedefliyoruz. Konferansın aynı zamanda Bodrum ve ülkemizin tanıtımına da ciddi anlamda katkıda bulanacağını düşünüyorum. Ayrıca, konferans sonunda, kadına uygulanan şiddet, küresel ısınma ve eko turizm konularındaki sorunların çözümü ve hayata geçirilmesi için hazırlanacak nihai raporları ilgili bakanlıklara aktaracağımız gibi bu sorunları yerel yönetimlerle de paylaşacağız' diye konuştu.

Tunus Lions Kulüpleri ve Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği İcra Kurulu Başkanı Dr. Mohamed Ben Jemaa da Türk Lions kulüplerine övgüler yağdırarak, ''Her yıl bir ülkede yapılan bu konferansların dünya barışına , ekonomisine ve sosyal yapısına katkısı büyük. Türkiye'nin, Akdeniz'de barışı ön plana çıkartan her türlü sosyal ve doğal felaketlerde dünyanın neresinde olursa olsun yardım elini uzatan bir ülke konumunda olmasından dolayı çok mutluyuz. Türk lionsları, Akdeniz'de örnek bir sivil toplum örgütü olmayı başardı' diye konuştu.

Konferansın ikinci gününde Dünya Turizm Profesyonelleri Birliği Başkanı Hülya Aslantaş'ın ''Türkiye ve Dünyada Eko Turizm' konusunda bir konuşma yapacağı da belirtildi.

GÖRÜNRTÜ DÖKÜMÜ:

===============:

-Türkiye Lions Kulüpleri Geçmiş Konsey Başkanı, Akdeniz Konferansı Türkiye Temsilcisi, Bodrum 2010 Konferansı Başkanı Dr. Metin Taşkent'in konuşmasından görüntüler

- Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği İcra Kurulu Başkanı Dr. Mohamed Ben Jemaa'nın konuşmasından görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Yaşar ANTER -Kamera: Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title