Haberler

Bodrum - İskender´İn Ayak İzleri Turist Yağdıracak

Türkiye'nin İlk Kez Konuk Olarak Katıldığı 44'üncü Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ıtb) Fuarı'ndan Dönen Bodrum Belediye Başkanı Dp'li Mehmet Kocadon 2010 Yılı Turizm Beklentilerini Anlattı. Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (boytav) Başkanı da Olan Kocadon İlçeye Gelen Alman Turistlerin Sayısını da Artırmayı Hedeflediklerini Belirtti.

Türkiye'nin ilk kez konuk olarak katıldığı 44'üncü Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB) Fuarı'ndan dönen Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon 2010 yılı turizm beklentilerini anlattı. Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı da olan Kocadon ilçeye gelen Alman turistlerin sayısını da artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Turizmcilerle ITB'ye çıkarma yapan Bodrum Belediye ve BOYTAV Başkanı Kocadon turizm fuarını değerlendirdi, hazırlanan ve UNESCO'ya sunulan 'İskender'in Ayak İzleri Projesi' hakkında bilgi verdi. Bodrum'a her yıl 400 binin üzerinde İngiliz turist geldiğini ve Almanya'daki fuarın amacının ilçeye gelen Alman turist sayısını arttırmak olduğunu belirten Kocadon, ''Kış aylarında uluslararası sekiz turizm fuarına turizmcilerle birlikte çıkarma yaptık, Bodrum'u üç boyutlu film, kitap, CD ve panellerle tanıttık. Bunun sonucu olarak da bu yıl ilçemize gelecek turist sayısında en az yüzde 30'luk bir artış bekliyoruz. İlk kez katıldığımız ITB'de Alman turiste Bodrum deniz, kum, güneş ve eğlence destinasyonundan farklı olarak kültür turizminin Avrupa'da başkenti olabilecek bir yapıya sahip olduğunu anlattık. Uluslararası hava yolları ve tur operatörleri ile ciddi görüşmelerimiz sürüyor' dedi.

Kumbahçe Mahallesi Mantarburnu'nda iki yıl önce hizmete giren gemi yanaşma iskelesine geçtiğimiz yıl gelen yaklaşık 170 bin zengin turistin ilçenin ekonomisine artı değer kazandırdığını belirten Kocadon ''Denizden gelen zengin için Bodrum'u daha cazip pale getirebilmek için UNESCO'ya sunduğumuz ve 25 milyon euroya malolacak 'İskender'in Ayak İzleri Projesi'nde şu andaki sanayi sitesinin altındaki 3 bin 500 yıldır toprak altında bulunan antik hipodromu gün ışığına çıkartıp, Mars Mabedi'ni düzenleyerek, antik tiyatro ile bağlantısını kuracağız. Antik tiyatro ile birlikte Moseulum ve Büyük İskender'in Bodrum'a girmek için aylarca önünde mücadele verdiği Myndos Kapısı'nı yeniden kültür turizmine kazandıracağız. Proje hayata geçtiğinde yılın 12 ayı Bodrum'a gelecek turist sayısı dört milyonu aşacak' diye konuştu.

MYNDOS KAPISI VE BÜYÜK İSKENDER

Günümüze kadar ulaşmış şehir duvarlarının en iyi korunmuş bölümü olan Myndos Kapısı Büyük İskender'in Asya seferi sırasında zikredilmesi ile ünlüdür. M.Ö. 334 yılında önünde çok kanlı çatışmaların yapıldığı kapı, Turkcell ve Ericsson firmalarının katkıları ile sekiz yıl önce restore edildi. Iskender'in ordusuna karşı şehri savunan Karyalı ve Persler ani bir saldırı düzenler. Myndos Kapısı'ndan çıkıp şehrin etrafını çeviren su hendeğinin üzerindeki köprüyü geçerek düşmana saldıran Halikarnaslılar son derece güçlü bir savunma ile karşılaşır ve tekrar şehre dönmek için kaçmaya başlar. Hendek üzerindeki köprünün yıkılması, şehir kapılarının panik içinde erken kapatılması bir çok askerin dışarıda kalması büyük bir faciaya yol açar. Şehri ele geçiren İskender yönetimi Prenses Ada'ya bırakarak yoluna devam eder. Alinda'da sürgün kraliçe Ada böylece 2'nci kez Karia'ya satrap olur.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah filmi oyuncuları kim? Eyvah Eyvah filmi konusu ve Eyvah Eyvah özeti! #128250 ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kripto yasası Meclis'ten geçti mi? Kripto varlıklara ilişkin düzenleme ne oldu? Serdar Sertçelik kimdir, Serdar Sertçelik yakalandı mı? #129300 31 Mayıs okullar tatil mi? 31 Mayıs Cuma günü okul var mı, resmi tatil mi? Yarın okul var mı? Ayak başparmak çıkıntısı Bunyon-Halluks Valgus nedir? Bunyon nasıl düzelir? Arnavutköy Belediyesi hangi parti? Arnavutköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Arnavutköy yerel seçim sonuçları! Ahmet Uğurlu hasta mıydı? Ahmet Uğurlu hastalığı neydi? Maaşlar bayramdan önce yatar mı? Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak? 31 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 31 Mayıs burç yorumları nedir?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title