Haberler

Bodrum'da Deniz Temizliği Çalışması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekiplerince deniz temizliği çalışması yürütülüyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekiplerince deniz temizliği çalışması yürütülüyor.

Bodrum ilçesinde belediye ekiplerince 5 haftadır devam eden deniz ve kıyı temizliğine Torba Mahallesi'nde devam edildi. Bodrum Belediyesinde görevli 10 dalgıç ile temizlik işçilerinin katıldığı deniz ve kıyı temizliğinde, denizden otomobil lastiği, mangal, evsel atıklar, battaniye, şişe gibi atıklar çıkartıldı. Atıklar, ekiplerce ayrıştırıldıktan sonra kamyonlarla çöplüğe götürüldü.

Temizlik çalışması sırasında çöplerin arasında sıkışan balık ve yengeç gibi deniz canlıları ise belediye ekipleri tarafından denize bırakıldı.

Çalışmaların yapıldığı balıkçı barınağının karşısındaki evde yaşayan sinema sanatçısı Fatma Girik, belediye ekipleri ve mahalle muhtarından bilgi aldı.

Girik, gazetecilerin deniz temizliğiyle ilgili sorusu üzerine çevreye çöp atılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Burada yatı, sandalı olan insanlar duruyor. Neden buraya çöp atıyorlar, kirletiyorlar. Sonra da geliyor belediye temizliyor. Bilinçli insanın denizi kirletmemesi gerekir" dedi.

Temizlik çalışmasına katılan yönetmen Harun Özakıncı ise denizden çıkan atıkların kendilerini çok şaşırttığını söyledi. Özakıncı, "Bu ömür boyu devam edecek bir etkinlik olmak zorunda. İnsanların evinde oturmaması, temizlik çalışmasına katılması lazım. Türkiye'nin genelinde denizler kirli" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Harun Özakıncı Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title