Haberler

Bodrum - Çevreci Karahan'A 'Dayak' İddiasıyla Protesto

Bodrum Bağımsız Kızkardeşler Grubu Üyesi Bir Grup Kadın, Dört Yıl Önce Boşandığı Eşi 42 Yaşındaki Nuray Çelen'i Dövdüğünü İleri Sürdükleri Çevreci Ayhan Karahan'ı Protesto Etti.

Bodrum Bağımsız Kızkardeşler Grubu üyesi bir grup kadın, dört yıl önce boşandığı eşi 42 yaşındaki Nuray Çelen'i dövdüğünü ileri sürdükleri çevreci Ayhan Karahan'ı protesto etti.

Gruba üye kadınlar, Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan'ın şiddet uyguladığı ileri sürülen boşandığı eşi bir çocuk annesi Nuray Çelen'e destek verdi. Grup üyesi 10 kadın, Çelen ile birlikte Belediye Meydanı'nda yaptıkları eylemde, 'Bugün Nuray yarın sen', 'Kimsenin namusu değiliz', 'Özel alan politiktir', 'Babam olsa affetmem', 'Kadına şiddete hayır', 'Bedenimiz bizimdir' pankartları açtı.

Grup adına açıklama yapan Aygül Cankurtaran, kadına şiddetin sınır tanımadığını belirterek, "Bedenlerimiz bizimdir. Bedenlerimiz üzerinde mülkiyet ilişkisini reddediyoruz. Bu olay gösteriyor ki özelinde sistemin muhalifi bir erkeğin, en önemlisi de , 'Şiddete Hayır' diyen bir erkeğin boşanmış olduğu bir kadını hala dövmeye devam etmesidir. Bu nedenle kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Nuray Çelen ise boşanmalarına rağmen Ayhan Karahan'ın kendisine fiziki ve psikolojik şiddet uyguladığını iddia ederek, "Dün gece evime gelip, suratıma vurdu. Aldığım darbe nedeniyle burnum ve çenemde travma meydana geldi. Bodrum Devlet Hastanesi'nden darp raporu alıp polise ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şiddete her zaman karşı olduğunu söyleyen, özgürlük ve barıştan söz eden bir kişiden sürekli şiddet gördüğümü herkesin bilmesini istiyorum" dedi. Açıklamaların ardından bir süre slogan atan grup dağıldı.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü ve Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan, boşandığı eşini dövdüğü iddialarına Kumbahçe Mahallesi'ndeki evinde cevap verdi. Karahan, eşinin boşanmalarını kendine yediremeyerek, kendisini sürekli evine gelerek rahatsız ettiğini ileri sürdü. Karahan, "Dün gece konuşmak istediğini söyleyip, evine çağırdı. Gittim. Bir süre sonra tartışmaya başladık. Tekme tokat bana saldırdı. Ellerini tutmaya çalıştım. Daha sonra da oradan ayrıldım. Daha sonra kendisi hastaneye gidip, 'darp edildim' deyip rapor almış. Üç yıl önce boşandık, Ona şiddet uygulamak için bir nedenim yok. Ayrıca şiddete de karşı bsiriyim. Bugüne kadar de hiçbir şiddet olayının içinde yer almadım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title