Haberler

Bodrum - Aile İçi Şiddet Konferansı

4-5 Yaşlarındaki Çocukların Yaşadığı Dram ve Acı Gerçekler Örneklerle Ortaya Kondu.

4-5 yaşlarındaki çocukların yaşadığı dram ve acı gerçekler örneklerle ortaya kondu.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 'Aile içi şiddet-çocuk ihmali-tacizi istismarı' konulu konferansta konuşan Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediatri Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr.Figen Şahin ''4-5 yaşlarından itibaren kız erkek fark etmeden aile içi veya dışı cinsel istismara uğrayan çocuklarımızın oranı, yapılan anketlerde yüzde 28 olarak belirlense de biz daha fazla olduğunu düşünüyoruz' dedi. Konferansa konuşmacı olarak katılan uzmanların açıklamaları da çocuğa cinsel istismar konusunda alınan önlemlerin yeterli olmadığını ortaya koydu. Konferansta savunmasız 4-5 yaşlarındaki çocukların yaşadığı dram ve acı gerçekler örneklerle ortaya kondu.

Bodrum Rotacart Kulübü ve Bodrum Belediyesi tarafından Belediye Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Aile içi şiddet-çocuk ihmali-tacizi istismarı' konulu konferansa konuşmacı olarak Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediatri Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Figen Şahin, avukat Emine Yenilmez, Ankara Gazi Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Figen Paslı ve psikolog İlknur Özer katıldı. Rotaract Kulübü Başkanı Berrin Tarım Erkut, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Tufan Turan, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez ve yaklaşık 60 kişinin izlediği konferansa ilginin az olması dikkat çekti. Bazı veliler konferansa çocukları ile geldi.Yaklaşık üç saat süren konferansta sıkılan bazı çocuklar da salonu terk etti.

Psikolog Özer, ebeveynlerin çocuklarını dinleme ve çocuklarla iletişim kurma konusunda sıkıntı çektiğini belirterek ''Toplumda en büyük sıkıntımız insanlarımızın birbirini dinlememesi. Özellikle anne ve babalar çocuklarını dinleme saygınlığını göstermeli, iletişim kurmak çok önemli. İletişimi koparmanın en kestirme yolu çocukların sözünü kesmek dinlememektedir. Bu da önünü alamayacağınız problem veya felaketlerin ön habercisi olabilir. Çocuklara güvenmezseniz, köşe başlarında bekleyen tehlikelerin kurbanı olmasını engelleyemezsiniz' dedi. Özer istismara uğrayan çocuklardaki ruhsal bozuklukları ve alınması gereken önlemleri de anlattı.

Türkiye'de cinsel istismarı ve ensest ilişkilerin sayısının gittikçe arttığını belirten Doç. Dr. Figen Şahin ''Ensest ilişkilerin ortaya çıkmasının ve tam bir istatistiki çalışmanın yapılamamasının en büyük nedeni iletişim olmaması ve toplumsal baskıdır. 4-5 yaşlarından itibaren kız erkek fark etmeden aile içi veya dışı cinsel istismara uğrayan çocuklarımızın oranı, yapılan anketlerde yüzde 28 olarak belirlense de biz daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Babadan ve anneden korkan çocuklar istismarı yıllarca anlatamıyor. Cinsel doyum amacı olarak çocuğun kullanılmasını önlemenin tek yolu iletişimi ve aile içi eğitimleri arttırmak' diye konuştu.

Sosyal hizmetler uzmanı Figen Paslı cinsel istismara uğrayan çocuklardan kaçının devlet tarafından kontrol altına alındığının bilinmediğini belirtirken, avukat Emine Yenilmez de konunun adli yaptırımları ve cezaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title