Haberler

Bodrum'a İskandinav Turist Yağacak

Güncelleme:

Thomas Cook, 2011 Yılından İtibaren İskandinav Ülkelerinden 25 Bin Turist Getirmek İçin Anlaşmalarını Yaptı.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi´ne 2 hafta önce gelen dünya turizminin önemli tur operatörlerinden Thomas Cook, 2011 yılından itibaren İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinden 25 bin turist getirmek için anlaşmalarını yaptı. Thomas Cook'un Türkiye Temsilcisi Bastıyalı Turizm İşletmeleri Tic. AŞ'nin Genel Koordinatörü Bülent Matben ''İskandinav turistlerin doğudaki Saint Tropez olarak gördükleri ve ilgilendikleri Bodrum'un bu turistlerle kalite çıtası da yükselecek' dedi.

Tur operatörü Thomas Cook´un görevlileri ve İskandinav turizmciler, 2 hafta önce geldikleri Bodrum´da, tarihi ve ören yerlerini, kaleyi, pazarı, İçmeler Tersanesi´ni, Kara Ada, Efes ve Pamukkale'yi gezdi. Turizmciler, bölgeyi tanıma gezilerinin ardından, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez ve Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt'un davetlisi olarak Sina Otel'de düzenlenen kokteyl ve toplantıya katıldı.

Thomas Cook Tur Operatörü'nün Danimarka Satış Müdürü Carlos Cebrian ve Türkiye Temsilcisi Bastıyalı Turizm İşletmeleri Tic. AŞ'nin Genel Koordinatörü Bülent Matben'in da katıldığı toplantıda, İskandinav ülkelerinden 2011 yılında Bodrum'a yapılacak operasyonlarla ilgili bilgi verildi.

100 BİN İSKANDİNAV TURİST GELECEK

İskandinav turistleri 25 yıldan beri Türkiye'ye taşıdıklarını ve ilk kez gelecek yıldan itibaren toplu halde Bodrum'a özel uçak seferleri konulacağını belirten Matben şunları söyledi:

''Nisan ayından beri belediye ve Bodrum'daki turizm dernekleri ile yaptığımız görüşmelerin tamamından destek ve olumlu sinyal alınca İskandinav turistlerin bölgeye getirilmesine karar verdik. Bodrum'un son yıllarda altyapısındaki önemli değişiklikler, tarihi ve doğa güzellikleri zengin Avrupalı turistin gözünün bu yöreye dönmesini sağladı. Bu fırsatı değerlendirmek istedik. Bizim yaptığımız anlaşmaları gören ünü turizm şirketlerinden başta TUI olmak üzere birçok şirket de yeni anlaşmalar yapmaya başladı. Her yıl Antalya bölgesine yaklaşık 220 bin İskaninav turist getiriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de Bodrum'a yılda yaklaşık 100 bin İskandinav turistin gelmesi için uçak yolu anlaşmaları dahil tüm sorunları çözdük. İskandinav turistlerin doğudaki Sant Tropez olarak gördükleri ve ilgilendikleri Bodrum'un bu turistlerle kalite çıtası da yükselecek.'

Bodrum'un yeniden özgün değerlerine kavuşarak farklı bir turizm destinasyonu ve çeşitliliği yaratarak yılın 12 ayı en kaliteli turistle turizm yapmak istediklerini ve bölge halkının ekonomik düzeyini arttırmaya hedeflediklerini belirten Mehmet Kocadon, 2011 yılından itibaren bölgenin turizm gelirlerinde çok ciddi bir artış beklediklerini söyledi.

Danimarkalı turizm temsilcisi Carlos Cebrian da Bodrum'un dev tatil köyleri ve beş yıldızlı otellerden çok, küçük butik otel, pansiyon ve motellerle turizme hizmet vermesi gerektiğini, yeni tesisler yerine var olanların, mimari dokularına dokunulmadan yenilenerek, günümüze uygun hale getirilmesinin kalite çıtasını yükseltilmesinde önemli rol oynayacağını vurguladı.

Toplantının sonunda Başkan Kocadon, Matben ve Cebrian'a Bodrum'un ünlü ressamı Engin Dalyancı'nın yaptığı ve üzerinde balıklar olarak cam panolar hediye etti.

Yaşar ANTER - Ahmet YEŞİLAĞAÇ / BODRUM, DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title