Haberler

Bodrum - 1//Turhan Selçuk Anısına Karikatürlü Ev

Türk Mizahının, Dünyaca Ünlü 'abdülcanbaz' Tiplemesiyle Toplumsal Sorunları Aktarmasıyla Tanınan Merhum Karikatüristi Turhan Selçuk'un Anısına Doğum Yeri Olan Muğla'nın Milas İlçesi'nde Yaptırılan Park ile Restore Ettirilerek 'karikatürlü Eve' Dönüştürülen Tarihi Hacıaliağa Konağı Törenle Açıldı.

TÜRK mizahının, dünyaca ünlü ''Abdülcanbaz' tiplemesiyle toplumsal sorunları aktarmasıyla tanınan merhum karikatüristi Turhan Selçuk'un anısına doğum yeri olan Muğla'nın Milas İlçesi'nde yaptırılan park ile restore ettirilerek ''karikatürlü eve' dönüştürülen tarihi Hacıaliağa Konağı törenle açıldı.

Karikatür evinin açılışı için düzenlenen törene, Kaymakam Bahattin Atçı, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Gazetesi Yazarlarından Hakan Derman, CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu, Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Nergiz ile yaklaşık 500 davetli katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Tokat, Turhan Selçuk'un sağlığında karikatür evini açmak için anlaştıklarını vurgulayarak, ''Kendisi çalışma malzemeleri, özel eşyaları ve karikatürlerini bağışladı. Ancak, açılışı görmeye ömrünün yetmedi. Ülke sorunlarına karşı duyarsız kalmayan, sorunları gülümseterek düşündüren çizgilerle anlatan Turhan Selçuk'un yaşamını yitirmesi başta Türk mizahı olmak üzere hepimiz için büyük bir kayıptır. Turhan Selçuk'un sağlığında aldığımız bir kararla, kendisinin adını taşıyacağı 'Karikatürlü Ev Projesi' onu çok heyecanlandırmış ve mutlu etmişti. Bu duygularla hayata geçirdiğimiz, 'Karikatürlü Ev' yepyeni kalemlerin, tertemiz geleceğin, sanatın, sanatçıların ve karikatüre gönül vermiş herkesin buluşma noktası olacak. Milas'tan onlarca Turhan Selçuk yetişecek' dedi. Başkan Tokat, Karikatürlü Ev'in ikinci katının ise Anıtkabir'de resmi bulunan tek Türk ressamı Turan Erol'un adını taşıyan atölyesi olarak kullanılacağını söyledi.

Açılış öncesinde Milaslı 20 öğrenciye karikatür dersi veren Cumhuriyet Gazetesi karikatüristi Kamil Masaracı ise, Karikatürlü Ev'in iki bölümden oluştuğunu söyledi. Masaracı, ''Birinci bölümde merhum Turhan Selçuk'un karikatürleri, kişisel eşyaları, çizim malzemeleri, mektupları, el yazılarının bulunduğu ve Selçuk ile ilgili belgesellerin izlenebileceği bir oda olacak. İkinci bölümde ise gençlerin, çocukların karikatür çalışmalarını sürdürebileceği, kursların verilebileceği bir yer olacak. Her ay buraya gelecek bir karikatürist, Milaslı çocuklarla atölye çalışması yapacak. Burada genç karikatüristlerin dünyaca ünlü ustaları tanıyabilecekleri kaynakların bulunduğu bir kütüphane kurucağız. Ayrıca önümüzdeki yıllarda Milas'ta Turhan Selçuk Karikatür Şenliği düzenlemeyi planlıyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Atçı, Belediye Başkanı Tokta, karikatürüst Masaracı ve karikatür öğrencilerinden Ali Yıldır,ş birlikte kurdelesini keserek ''Karikatürlü Evi' hizmete açtı. Başkan Tokat, Karikatürlü Ev'in açılışında emeği geçen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Derman, Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Nergiz've karikatürüszt Masaracı'ya teşekkür plaketi verdi.

Öte yandan, daha sonra karikatürist Selçuk adına Hacıapti Mahallesi'ndeki bin 780 metrekarelik alana yaptırılan parkında açılışı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title