Haberler

Bodrum // 1 //Öğretmenleri İçin Eylem Yaptılar

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Öğretmenlerinin, Hakkındaki Soruşturma Nedeniyle Başka Bir Okula Tayin Edilmesine Tepki Gösteren Kemal Durmaz İlköğretim Okulu 1/a Sınıfı Öğrenci ve Velileri Eylem Yaptı. Okul Önündeki Karayolunda Başlayan, Bahçe, Koridor ve Sınıflara da Taşan Eyleme Yazar Latife Tekin ile Türkiye Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe de Destek Verdi. Veliler, Öğretmenleri Hakkında Haksız Yere Soruşturma Başlatılmasına Neden Olduğunu İleri Sürdükleri Okul Müdürü Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, öğretmenlerinin, hakkındaki soruşturma nedeniyle başka bir okula tayin edilmesine tepki gösteren Kemal Durmaz İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrenci ve velileri eylem yaptı. Okul önündeki karayolunda başlayan, bahçe, koridor ve sınıflara da taşan eyleme Yazar Latife Tekin ile Türkiye Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe de destek verdi. Veliler, öğretmenleri hakkında haksız yere soruşturma başlatılmasına neden olduğunu ileri sürdükleri okul müdürü hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bodrum'un Güllük Beldesi'ndeki Kemal Durmaz İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğretmeni Zümrüt Sabancıoğlu (40) hakkında, Okul Müdürü Mehmet Akif Sengir tarafından iki ay önce ''Uyumsuz çalıştığı, uygunsuz ve politik davranışlar sergilediği' iddiasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne rapor verdi. Rapor üzerine başlatılan soruşturma sonucu evli, bir çocuk annesi olan 15 yıllık öğretmen Sabancıoğlu'nun tayini Fethiye Karadere İlköğretim Okulu'na çıktı. Sabancıoğulları, bugün kalan eşyalarını toplamak, öğrenci ve öğretmen arkadaşlarıyla vedalaşmak için okula geldi. Bu sırada okulun önünden geçen Gümüşlük-Bodrum Karayolu'nda toplanan 30 öğrencisi ile velileri, öğretmenlerinin başka okula tayin edilmesine tepki gösterip eylem yaptı. Öğrenci ve velilerinin eylemine, Yazar Latife Tekin ile Türkiye Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe ve okulun diğer sınıfındaki bazı öğrenciler de destek verdi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

''Öğretmenimizi istiyoruz' yazılı pankart taşıyan öğrenciler, yakalarına da aynı slogan yazan kokartlardan etiketler taktı. Öğrenciler eylemlerine daha sonra okul bahçesi ve sınıflarında da devam edip, ''Öğretmenimizi istiyoruz' sloganı attı. Bazı öğrenciler, öğretmenlerine sarılarak ağladı. Öğrencilerinin bu sevgi gösterileri karşısında duygulanan Sabancıoğlu, gözyaşlarını tutamadı.

VELİLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öğrenci velileri adına açıklama yapan Yasemin Çelik (32), ''Öğretmenimizi, eğitim döneminin bitmesini bile beklemeden uygunsuz ve politik davranışlarda bulunma gibi uydurma bahaneler öne sürerek hiçbir somut suçlama veya delil olmadan okuldan sürdüler. Zümrüt öğretmen, okulda öğrenciler ve öğretmen arkadaşları veliler tarafından saygı duyulan biri. Kendisinin bugüne kadar uygunsuz bir davranışını görmedik. Bunun altında yatan nedenlerden biri okul müdürü Sengir'in talimatlarına emir eri gibi uymamış olması. Şahsi çıkar ve keyfi uygulamalara kurban edilen öğretmenimizin yeniden öğrencilerimizin başına getirilmesi için bakanlık ve savcılık nezninde girişimlerimizi başlatıyoruz. Öğretmenimizin ve çocuklarımızın hakkını söke söke alacağız' dedi.

Veliler açıklamanın ardından, okul müdürü Sengir hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'na imzaladıkları toplu dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

TEHDİT VE HAKARETE UĞRADI İDDİASI

Hakkındaki soruşturmayı öğrenince şoke olduğunu belirten Sabancıoğlu ise ''15 yıllık öğretmenim, eğitim camiasına ve öğrencilerimi zora düşürecek hiçbir davranışın içinde olmadım. Henüz suçlamadığım uygunsuz ve politik davranışların ne olduğunu ben de bilmiyorum. Devlet memuru olduğum için açıklama yapma yetkim yok' demekle yetindi.

Okul müdürü hakkında, öğretmen Sabancıoğlu adına avukat Ahmet Aksüt ile birlikte suç duyurusunda bulunduklarını belirten stajyer avukat Mustafa Emre Atmaca, ''Sınıf öğretmeni Sabancıoğlu, Öğretmenler Kurulu toplantısında, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ilçede sondan ikinci sırada olunması nedeniyle okul müdürü Sengir tarafından, 'Çalışmayan öğretmenin boynunu kırarım. Çalışmayan öğretmen, defolsun gitsin' denilerek tehdit ve sözlü saldırıya uğramıştır. Sonrasında da bu tür davranışlar devam etmiş, müvekkilim tecrit edilip, yalnızlaştırılmıştır. Öğretmenler Odası'nda 'Senin benim okulumda işin bitti' şeklinde açık ve aleni tehdit sonrasında da hakkında İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bir dilekçe verilmiş. Verilen emre karşı gelmekten, okuldan çiçek çalmak ve bunun gibi biri tutmazsa biri tutar mantığı ile geniş bir yelpazeye yayılan iftira yumağı sonucunda üç ayrı ihtar ve kınama ceza almıştır. Bu hukuk dışı uylamayı kınıyoruz' diye konuştu.

NEVRUZ SORUŞTURMASI

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe ise Sabancıoğlu'na diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Okul Müdürü Sengir, görüşmemizde öğretmenin okul dışındaki demokratik hak ve platform arayışlarından rahatsız olduğunu, Nevruz gibi gösterilere katıldığını ve bunlar uygunsuz davranışlara girdiği için soruşturma açıldığını söyledi. Bir öğretmenin okul dışında özgürlük, dayanışma ve demokrasi etkinliklerine katılımından doğal başka ne olabilir ki? Ülkede açılım politikası güdülürken, bu tür zihniyetin eğitimde olması sakıncalı.'

Okul Müdürü Mehmet Akif Sengir ise soruşturmanın sürdüğünü belirtip, hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Yaklaşık 1.5 saat süren eylem öğrencilerin sınıflarına girmesiyle sona erdi.

Öte yandan Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, bir basın açıklaması yapacağı bildirildi.

YA, NK (AÖ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title