Haberler

Böceklere Karşı 'Bordo Bulamacı' Yöntemi

Güncelleme:

Çarşamba Ovası'nda, şeftali üreticileri ağaçlardaki böceklenmeye karşı bordo bulamacı yöntemiyle ağaçlarını ilaçlamaya başladı.

Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman ve Tekkeköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Öztürk, şeftali bahçelerini gezerek, bordo bulamacı çalışmasını yerinde inceledi.

Akman, yaptığı açıklamada, bordo bulamacın çok sayıda fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı kullanılabilen bir tarım ilacı yöntemi olduğunu söyledi.

Özellikle sonbaharda ve ilkbaharda meyve ağaçlarına bordo bulamaç uygulandığını aktaran Akman, "Bu ilaçlama yönteminden sonra ağaçlar bordo renge bürünerek farklı bir görünüm oluştururlar. Vatandaşlar bordo bulamacı hazır halde ilaç bayilerinde bulunabileceği gibi kendileri de hazırlayabilir." dedi.

Bordo bulamacın geç çiçeklenmeye neden olduğu bilgisinin ise sadece bir yanılgı olduğunu dile getiren Akman, "Çiftçilerimiz bordo bulamacı yönteminin geç çiçeklenmeye neden olduğunu düşünüyor, ama böyle bir şey söz konusu değil. Bu ilaçlama yönteminin biyolojik uyanma noktasında herhangi bir etkisi yok." ifadelerini kullandı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Öztürk Osman Akman Tekkeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title